Savarine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Savarine

Ingrediente

  • 250 g faina;
  • 150 ml lapte cald;
  • 5 g drojdie uscata;
  • 1 lingura zahar;
  • 30 ml ulei;
  • 2 oua;
  • sare;
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apa;
  • 150 g zahar;
  • esenta de vanilie;
  • Pentru decor:
  • 500 ml frisca lichida;

Mod de preparare

Intr-o cana vom amesteca laptele cald cu drojdia si zaharul, iar apoi le vom turna peste faina ce a fost pusa initial intr-un castron. Vom amesteca, apoi vom pune la final ouale si uleiul omogenizand bine compozitia. Va rezulta un aluat moale, ca de cozonac. Se pune deasupra castronului folie alimentara si se lasa la loc cald sa creasca timp de 30 minute.
Intre timp se pregatesc formele pentru copt care se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina alba.
Cand aluatul si-a dublat volumul umplem, cu ajutorul linguritei, formele si m-ai lasam la crescut inca 15 minute. Dupa acest timp se baga tava la cuptor pentru 25 minute la foc mic.
Cat timp savarinele stau la cuptor, vom pregati siropul, amestecand apa cu zaharul si esenta si punand pe foc pana ce incepe sa fiarba. Cand siropul este gata, dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Pentru asamblarea savarinelor, vom taia capacul si le vom trece prin sirop.
La final se decoreaza cu frisca (frisca lichida rece mixata) si ciocolata/fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Dulce super rapid
Bucataras.RO

Dulce super rapid

Habar nu am cum sa denumesc acest dulce...se prepara foarte rapid si e fantastic pentru micul dejun sau cand simtim nevoia de...

Dulce super rapid
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!