Rulouri cu gem de prune si nuca

Portii
18
Timp pregatire
100 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Rulouri cu gem de prune si nuca

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 cana apa calduta
  • 1 cescuta de cafea cu ulei (sa nu fie plina ochi)
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • gem de prune
  • 150-200 g nuca macinata nu foarte fin
  • scortisoara
  • 2 linguri miere
  • zahar pudra

Mod de preparare

Mai intai, amestecam faina cernuta cu drojdia uscata, intr-un vas incapator, apoi adaugam zaharul si incepem sa turnam din apa calduta. Framantam si apoi adaugam, treptat si uleiul. Trebuie sa obtinem un aluat omogen, neted care se lasa la dospit o ora, acoperit, in loc caldut.
Intindem pe blatul de lucru, uns cu ulei o foaie dreptunghiulara din aluatul dospit, pe care o acoperim cu gem. Deasupra presaram nuca macinata si scortisoara.
Rulam strans si taiem cu un cutit foarte bine ascutit rondele care se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele, pentru ca vor creste la copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade C. Se coc aproximativ 35-40 minute sau pana se rumenesc frumos.
Dupa ce le-am scos din cuptor, lasam rulourile sa se racoreasca putin, apoi le pensulam cu mierea dizolvata in trei linguri cu apa.
Sunt pufoase, lipicioase si delicioase!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
Bucataras.RO

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Pentru ca implinesc 800 de retete trebuia sa sarbatoresc cu un tort. Unul de post, cu gust intens de ciocolata si aroma de...

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!