Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pina devin f. tari (experimentul cu castronul, daca il intorceti si nu cade spuma din el, atunci e gata). Se incorporeaza apoi amidonul si otetul, se amesteca incet cu o lingura de lemn sau spatula si la urma se pun migdalele si aroma de vanilie. Se amesteca din nou putin sa nu se lase spuma.
Se rastoarna spuma intr-o tava tapetata cu hirtie de copt, se intinde bine si se da la cuptor (preincalzit la 180 de grade C ) pt. 15- 20 min. pina devine putin aurie deasupra. Se lasa putin sa se raceasca, apoi pe o folie de aluminiu presarata cu zahar pudra se rastoarna foaia si se ruleaza incet sa nu se rupa si se lasa la racit.
Crema se face mixind mascarpone cu zaharul pudra pina devine spumos, apoi se adauga putina zeama de lamiie (sa nu fie prea gretoasa crema).
Cind rulada s-a racit se desface se pune crema si apoi zmeura, se ruleaza la loc si se orneaza cu frisca sau doar pudrata cu putin zahar praf. Eu am ales s-o "mazgalesc" cu putina ciocolata.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaEu nu sunt foarte mare fan checuri,mie imi plac prajiturile cu crema multa dar asta mi-a placut intr-un mod deosebit!Este...
Chec pufos cu nucaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii