Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pina devin f. tari (experimentul cu castronul, daca il intorceti si nu cade spuma din el, atunci e gata). Se incorporeaza apoi amidonul si otetul, se amesteca incet cu o lingura de lemn sau spatula si la urma se pun migdalele si aroma de vanilie. Se amesteca din nou putin sa nu se lase spuma.
Se rastoarna spuma intr-o tava tapetata cu hirtie de copt, se intinde bine si se da la cuptor (preincalzit la 180 de grade C ) pt. 15- 20 min. pina devine putin aurie deasupra. Se lasa putin sa se raceasca, apoi pe o folie de aluminiu presarata cu zahar pudra se rastoarna foaia si se ruleaza incet sa nu se rupa si se lasa la racit.
Crema se face mixind mascarpone cu zaharul pudra pina devine spumos, apoi se adauga putina zeama de lamiie (sa nu fie prea gretoasa crema).
Cind rulada s-a racit se desface se pune crema si apoi zmeura, se ruleaza la loc si se orneaza cu frisca sau doar pudrata cu putin zahar praf. Eu am ales s-o "mazgalesc" cu putina ciocolata.
Astăzi am ieșit la câteva cumpăraturi, fără să mă fi decis ce să pregătesc de mâncare. Pe scara blocului...
Tochitura de porcCe spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii