Rulada cu mousse de capsuni

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu mousse de capsuni

Ingrediente

  • Ingrediente blat :
  • 5 oua medii
  • 45 g indulcitor(sau 5 linguri zahar)
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei coaja lamaie (½ lingurita)
  • esente de vanilie si rom (½ lingurita) ½
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Mousse de capsuni:
  • 400 g capsuni
  • 400 ml frisca lichida
  • 45 g indulcitor (sau 5 linguri zahar)
  • 1 plic de gelatina
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Preparare blat : Mixam ouale cu un praf de sare si indulcitorul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Punem uleiul, esentele si coaja de lamaie si mixam pana la omogenizare. Praful de copt il amestecam in faina. Adaugam faina cernuta in crema de oua si amestecand usor cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt. O introducem in cuptorul preincalzit pentru circa 20 de minute la foc potrivit. Dupa ce s-a copt,o scoatem, o lasam sa se raceasca putin, o dezlipim usor de pe hartia de copt, o intoarcem invers pe un prosop de bucatarie umed si o rulam in el. O lasam sa se raceasca, apoi o derulam.

Preparare mousse de capsuni: Pastram 5-6 capsuni pentru ornat si restul le pasam cu blenderul. Intr-o craticioara punem piureul de capsuni impreuna cu indulcitorul pe foc, pentru 7-8 minute. Luam cratita de pe foc, oprim 4 linguri din piure, pentru ornat, iar peste restul punem gelatina pe care am hidratat-o timp de10 minute in 100 ml de apa rece. Amestecam bine si lasam la racit.Intre timp batem frisca si oprim 4-5 linguri pentru ornat. Peste restul de frisca, punem piureul de capsuni si amestecam bine. Intindem moussul peste foaia de rulada si rulam cat putem de strans. Ornam rulada cu frisca, piure de capsuni si capsuni feliate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Desert tort red velvet sau catifea rosie
Bucataras.RO

Desert tort red velvet sau catifea rosie

Primavara, martisoare, ghiocei... Ce s-ar mai potrivi la fix in acest tablou de martie? Exact: un desert fin! Tortul Red...

Desert tort red velvet sau catifea rosie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola