Rulada cu Migdale

Complexitate
redusa
Rulada cu Migdale

Ingrediente

  • Umplutura
  • -90 g zahar pudra
  • -300 g crema mascarpone
  • -2 linguri lapte
  • -esenta de migdale, dupa gust
  • -25 g fulgi de migdale crude sau usor prajite in cuptor
  • Blat
  • -3 oua
  • -90 g zahar
  • -75 g faina
  • Caramel
  • -125 g zahar
  • -5 linguri apa
  • Altele
  • -unt, pentru tava
  • -fulgi de migdale, pentru decor

Mod de preparare

Umplutura
Mixati bine zaharul impreuna cu mascarpone, laptele si esenta de migdale pana obtineti o crema fina, spumoasa. Dati la rece pentru cel putin 2 ore.

Blat
Bateti albusurile spuma, adaugati zaharul si bateti in continuare pana ce spuma devine densa, tare si zaharul dizolvat.
Separat, combinati galbenusurile cu faina cernuta si esenta de vanilie.
Inglobati cu grija, albusurile batute, cu o spatula, prin rasturnare, de jos in sus.
Turnati aluatul intr-o tava clasica de aragaz, tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt.
Nivelati si dati la cuptorul incins, pentru cca 10 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si doar usor aurit.
Rasturnati blatul pe un servet de bucatarie umed si scoateti repede hartia de copt.
Rulati blatul ajutandu-va de prosop si lasati la racit, invelit in servet.

Desfaceti cu grija blatul, intindeti uniform crema din care opriti cateva linguri pentru finisat si presarati cu fulgi de migdale.
Rulati la loc si imbracati rulada cu crema oprita.
Presarati cu fulgi de migdale si dati la rece pana la servire (daca nu faceti caramelul).

Caramel
Topiti zaharul intr-o craticioara pana capata culoarea coniacului. Adaugati apa si lasati pe foc mic pana se ingroasa putin si se topeste zaharul, amestecand.
Dati deoparte sa se racoreasca putin.
Turnati pe o hartie pergament, presarati deasupra fulgi de migdale si lasati la racit.
Rupeti sau sfaramati grosier caramelul si decorati rulada.
Dati la rece, pentru cel mult 24 ore.

Serviti feliata.
O rulada usoara, fina…un desert perfect !

Din pacate, de data acesta, nu am pregatit si caramelul, dar voi nu renuntati la el.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert cornulete cu gem de prune si nuca
Bucataras.RO

Desert cornulete cu gem de prune si nuca

Sunt niste cornulete delicioase care se topesc in gura! "Bunatati pentru Craciun"

Desert cornulete cu gem de prune si nuca
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola