Se tapeteaza tava cu hartie si se aprinde cuptorul la 200° celsius.
Se bat albusele spuma (cu mixerul) se adauga zaharul apoi galbenusele. Lasam mixerul la o parte si incorporam faina amestecand cu lingura usor de jos in sus. Daca vreti blatul de cacao inlocuiti o parte din faina cu cacao (eu am pus doua linguri de cacao si una de faina)
Se aseaza aluatul in tava, nivelam putin lu lingura si se da la cuptot. Eu am tredus imediat temperatura la 180° celsius. In zece minute este gata! Pregatim un servet de bucatarie umezit si stors bine, intoarcem tava deasupra si imediat rulam pandispanul cu servet cu tot. Dupa cateva minute se poate umple dupa fantezia voastra (nu trebiue neaparat sa se raceasca). De data asta eu am umplut rulada cu crema de vanilie si dulceata de visine !
*pentru o tava de dimensiuni normale (a mea este doar de 24/29) adaugati inca un ou (sau doua) si in acceeasi proportie zahar si faina
Este foarte buna la micul dejun mai ales umpluta cu gem, nutella.....etc.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAsa-i ca va plac deserturile din aluat framantat ? Azi va aduc o reteta de melcisori , cuibi de viespi sau cum Ii se mai...
Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafideCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii