Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana se obtine o spuma albicioasa.
Separat se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugandu-se treptat apoi zaharul ramas. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de rom, cacaua si faina, amestecand lejer de jos in sus.
Se coace la foc moderat in tava mare, dreptunghiulara de la cuptor.
Intre timp, se pune gelatina la dizolvat in putina apa rece. Dupa 10 minute se pune la microunde sau pe aburi sa se inmoaie. Separat se bate frisca, se adauga apoi mierea si gelatina topita.
Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara.
Blatul copt mai sus se decupeaza dupa ce s-a racit, in asa fel incat sa putem acoperi toti peretii tavii de cozonac.
Se tapeteaza cu blat tava, in asa fel incat sa pastram o parte din blat pentru capac. Se pune jumatate de crema, se infing capsunile in crema si apoi se pune cealalta jumatate de crema.
Se pune capacul din blat si se da la rece.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaO bunatate acrisoara si gustoasa, pe placul Oanei. Ea adora toate chestiile acre, asa ca am zis sa ii fac doua, trei...
Dulceata agrise si coacaze rosiiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii