Rulada bicolora cu frisca si capsuni

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Rulada bicolora cu frisca si capsuni

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 5 oua mici de tara
  • 1 praf mic de sare
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura apa de trandafiri
  • 1 lingura praf de copt
  • pentru umplutura:
  • 500 g capsuni
  • 2 linguri sirop concentrat fructe de padure
  • 350-400 ml frisca Sublime Elle&Vire
  • 3-4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • pentru decor: capsuni

Mod de preparare

Pentru aluat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugam 3 linguri zahar si mixam pana obtinem o bezea. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana se albesc, adaugam in fir subtire uleiul, ca la maioneza. Faina o amestecam cu praful de copt. Luam cate o lingura mare de bezea si o amestecam usor cu un tel tip para, cu galbenusurile frecate pana se incorporeaza. Adaugam si apa de trandafiri sau orice alta esenta va place. Adaugam in mai multe randuri si faina si amestecam usor, sa scoatem cat mai putin aer din compozitie. Impartim aluatul in doua si intr-una punem o lingura de cacao, amestecam cu telul usor sa se desfaca cacao in aluat. In tava mare a aragazului punem hartie de copt. Intr-un pos cu dui rotund, puneti alatul maro. Trasati dungi oblice, lasand spatiu intre ele in tava pregatita. Umpleti spatiile cu aluaat galben, tot cu ajutorul posului. Dati tava la cuptorul incins, la 170 grade C, pentru 15-20 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Lasam alautul sa se racoreasca putin, il desprindem de pe hartia in care a fost copt, il asezam pe o alta hartie de copt curata si-l adunam intr-o rulada. Adunam marginile si-l lasam sa se raceasca complet.

Pentru umplutura: spalam capsunile si alegem cateva (8-9) capsuni mari si frumoase care urmeaza sa fie puse in mijlocul ruladei. Indepartam coditele, iar la cele oprite, le scobim putin cu un cutit capetele. Restul de capsuni le taiem in sferturi sau jumtati, le punem intr-o craticioara si adaugam peste ele siropul. Le dam la foc si le lasam pana se inmoaie. Asa fierbinti le pasam cu un mixer vertical pana obtinem un piure fin. Dam la frigider sa se raceasaca. Intre timp, mixam frisca cu zahar.

Pentru asamblare: desfacem rulada din hartia de copt si intindem blatul pe hartie. Cu o pensula, intindem pe blat piureul de capsuni. Lasam cateva minute sa absoarba blatul piureul. Deasupra punem frisca si o intindem cu grija sa nu se amestece cu piureul de fructe. La una dintre bazele blatului, punem capsunile mari si frumoase. Incepem sa rulam cu grija sa nu ne iasa din compozitie si capsunile sa ramana in mijloc. Adunam rulada in hartia de copt, strangem marginile si dam la frigider pentru 3-4 ore. Decorati cu capsuni, portionati cu un cutit bine ascutit si serviti. Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Pide
Bucataras.RO

Pide

Cum da frigul, cum am chef de copt ceva si de facut aluaturi. De aceasta data am ales o reteta pe care am pus de mult ochii,...

Pide
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!