Rulada bicolora cu frisca si capsuni

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Rulada bicolora cu frisca si capsuni

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 5 oua mici de tara
  • 1 praf mic de sare
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura apa de trandafiri
  • 1 lingura praf de copt
  • pentru umplutura:
  • 500 g capsuni
  • 2 linguri sirop concentrat fructe de padure
  • 350-400 ml frisca Sublime Elle&Vire
  • 3-4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • pentru decor: capsuni

Mod de preparare

Pentru aluat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugam 3 linguri zahar si mixam pana obtinem o bezea. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana se albesc, adaugam in fir subtire uleiul, ca la maioneza. Faina o amestecam cu praful de copt. Luam cate o lingura mare de bezea si o amestecam usor cu un tel tip para, cu galbenusurile frecate pana se incorporeaza. Adaugam si apa de trandafiri sau orice alta esenta va place. Adaugam in mai multe randuri si faina si amestecam usor, sa scoatem cat mai putin aer din compozitie. Impartim aluatul in doua si intr-una punem o lingura de cacao, amestecam cu telul usor sa se desfaca cacao in aluat. In tava mare a aragazului punem hartie de copt. Intr-un pos cu dui rotund, puneti alatul maro. Trasati dungi oblice, lasand spatiu intre ele in tava pregatita. Umpleti spatiile cu aluaat galben, tot cu ajutorul posului. Dati tava la cuptorul incins, la 170 grade C, pentru 15-20 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Lasam alautul sa se racoreasca putin, il desprindem de pe hartia in care a fost copt, il asezam pe o alta hartie de copt curata si-l adunam intr-o rulada. Adunam marginile si-l lasam sa se raceasca complet.

Pentru umplutura: spalam capsunile si alegem cateva (8-9) capsuni mari si frumoase care urmeaza sa fie puse in mijlocul ruladei. Indepartam coditele, iar la cele oprite, le scobim putin cu un cutit capetele. Restul de capsuni le taiem in sferturi sau jumtati, le punem intr-o craticioara si adaugam peste ele siropul. Le dam la foc si le lasam pana se inmoaie. Asa fierbinti le pasam cu un mixer vertical pana obtinem un piure fin. Dam la frigider sa se raceasaca. Intre timp, mixam frisca cu zahar.

Pentru asamblare: desfacem rulada din hartia de copt si intindem blatul pe hartie. Cu o pensula, intindem pe blat piureul de capsuni. Lasam cateva minute sa absoarba blatul piureul. Deasupra punem frisca si o intindem cu grija sa nu se amestece cu piureul de fructe. La una dintre bazele blatului, punem capsunile mari si frumoase. Incepem sa rulam cu grija sa nu ne iasa din compozitie si capsunile sa ramana in mijloc. Adunam rulada in hartia de copt, strangem marginile si dam la frigider pentru 3-4 ore. Decorati cu capsuni, portionati cu un cutit bine ascutit si serviti. Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit
Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza
Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
3
Aperitive

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
Prajitura Georgiana
4
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Parteneri
Friptură de iepure
Bucataras.RO

Friptură de iepure

Un adevărat deliciu!

Friptură de iepure
Placinta cu mere
Culinar.RO

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Placinta cu branza proaspata de vaci
Gustos.RO

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci