Rasucite cu Crema

Complexitate
redusa
Rasucite cu Crema

Ingrediente

  • Pentru cca 12 buc
  • Crema de unt si scortisoara
  • -100 g unt, la temperatura camerei
  • -2 linguri cu varf zahar pudra
  • -1 lingura scortisoara / cacao, dupa preferinta
  • Aluat
  • -20 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • -100 g zahar
  • -1 ou intreg
  • -2 galbenusuri
  • -1 praf de sare
  • -1 lingurita extract / esenta de vanilie
  • -1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • -200 ml lapte, caldut
  • -550- 600 g faina
  • -100 g unt, topit si racorit
  • Glazura
  • -3 linguri zahar pudra
  • -1 lingura apa, rece
  • Altele
  • -1 galbenus, pentru uns
  • -ulei
  • -zahar tos, dupa dorinta

Mod de preparare

Crema de unt si scortisoara
Mixati untul cu zaharul si scortisoara pana obtineti o crema spumoasa.
Dati deoparte si pastrati la temperatura camerei.

Aluat
Alifiati drojdia cu 2 lingurite de zahar din cantitatea precizata.
Separat, mixati bine oul si galbenusurile impreuna cu sarea, restul de zahar, extractul / esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie, pana ce zaharul este topit.
Inglobati laptele caldut si drojdia activata.
Turnati putin cate putin peste faina cernuta, amestecand intai cu o spatula, apoi cu mana, pana se formeaza un aluat ce poate fi framantat.
Adaugati untul topit si racorit si framantati in continuare pana aluatul incepe sa formeze basici si nu se mai lipeste de maini si vas.
* La nevoie, daca aluatul este prea moale adaugati inca 1- 2 linguri faina sau 1-2 linguri lapte caldut, daca este prea tare.
Dati forma de minge, asezati aluatul intr-un vas uns cu putin ulei, infoliati, acoperiti cu un servet gros si lasati la dospit, intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Scoateti aluatul pe planul de lucru uns cu ulei si impartiti in 12 bucati egale.
Luati pe rand cate o bucata si intindeti-o intr-o foaie elipsoidala cu o grosime de 3- 4 mm.
Ungeti uniform cu cate 1 lingurita din crema de unt cu scortisoara ( daca le doriti mai dulci, puteti presarati peste crema zahar tos).
Taiati fasii late de aprox 1 cm, pe partea mai lunga a bucatii de aluat, din dreapta spre stanga, pana aproape de capatul opus, fara a sectiona in intregime marginea aluatului din stanga, folosind un cutit bine ascutit sau rola de patiserie.
Rulati aluatul oblic, incepand de la stanga spre dreapta si tinand de capatul ruloului format in stanga.
Rasuciti apoi ruloul obtinut in forma de spirala, formand o coronita. Introduceti capatul ruloului dedesubt.
Transferati in tava tapetata cu hartie de copt.
Procedati identic cu restul bucatelelor de aluat.
Lasati 20- 30 min la crescut, in loc cald sau pana ce isi dubleaza volumul.
Ungeti delicat cu galbenus usor batut cu 1-2 lingurite de apa.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 25 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite. Glazurati.

Glazura
Amestecati bine zaharul pudra cu aprox 1 lingura de apa rece, turnata picatura cu picatura, pana cand obtineti o compozitie de consistenta smantanei.
Stropiti cu glazura, cat sunt fierbinti, imediat ce sunt scoase din cuptor.
Lasati pe un gratar la racit.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Reteta de snitel cu cartofi prajiti si mozzarella
Bucataras.RO

Reteta de snitel cu cartofi prajiti si mozzarella

Dacă vrei să te bucuri de un "fast food" delicios chiar la tine acasă, atunci această rețetă de snițel cu...

Reteta de snitel cu cartofi prajiti si mozzarella
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!