Rasfatul Simturilor

Complexitate
redusa
Rasfatul Simturilor

Ingrediente

  • - 6 oua
  • - 230 g zahar
  • - coaja rasa de la 2 portocale netratate (neceruite)
  • - 70 ml suc de portocale, proaspat stors
  • - 400 g amestec de ciocolata rasa, ½ neagra si ½ alba sau doar amaruie
  • - 250 g unt moale, taiat bucatele
  • - 50 g faina
  • - zahar pudra vanilat, pentru ornat

Mod de preparare

Mixati ouale cu 130 g zahar pentru 3-4 min sau pana cand isi tripleaza volumul si capata un aspect cremos, pufos si aerat. Inglobati coaja rasa de portocala. Separat, puneti pe foc mic restul de zahar impreuna cu sucul de portocala si lasati pana se topeste zaharul.

Luati de pe foc, adaugati ciocolata rasa si amestecati repede si energic, pana ce aceasta este topita.
Imediat inglobati untul si frecati bine pana la omogenizare. Lasati sa se racoreasca. Adaugati compozitia cu oua, lingura cu lingura, amestecand usor dupa fiecare pana la incorporarea completa.

Puneti faina cernuta si amestecati usor, prin rasturnare de sus in jos.
Turnati intr-o forma rotunda (diametrul 26 cm) tapetata cu hartie de copt.
Asezati forma intr-o alta tava cu pereti inalti si turnati apa fierbinte pana la ½ din inaltimea formei cu prajitura.

Dati la cuptorul preancalzit la 180 grade pentru aproximativ 1 ora sau pana ce prajitura este inchegata, ferma si prinde deasupra o crusta frumos rumenita. Transferati din tava cu apa pe un gratar si lasati la racit in forma, apoi scoateti-o pe un platou prin rasturnare.

Serviti portionata, pudrata cu zahar praf vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Pizza Calzone
Bucataras.RO

Pizza Calzone

Am vazut pe site acest gen de pizza si m-a incantat in special blatul unde se imbina malaiul cu faina.

Pizza Calzone
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola