Quinoa Pudding (Budinca de Quinoa cu Stafide)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Quinoa Pudding (Budinca de Quinoa cu Stafide)

Ingrediente

  • 750-800 ml lapte
  • 60-70 g zahar (am pus ceva mai mult)
  • 1 baton de scortisoara
  • coaja de lamaie (dupa gust)
  • 150 g quinoa spalata foarte bine in 3-4 ape
  • 500 ml apa
  • 50-60 g stafide (poate sa fie curmale, cranberry uscate, smochine etc)
  • 30 g unt (eu am pus 50 g)
  • esenta de vanilie dupa gust
  • scortisoara pt decor (optional)
  • frisca pt decor (optional)
  • capsuni pentru decor (optional)
  • sare, un praf

Mod de preparare

Prima data se ia o strecuratoare in care se pune quinoa apoi se pune strecuratoarea intr-un vas mai mare si se adauga apa destul de multa incat sa se poate spala boabele (se pot folosi degetele sau o lingura de lemn).

Dupa ce am spalat prima data boabele vedem ca apa este tulbure. Substanta care se spala de pe boabele de quinoa se numeste rasina. mai exact ii spune SAPONIN care este destul de periculoasa daca o mancam. Aruncam apa tulbure, mai repetam operatia inca de 2-3 ori, pana apa in care facem operatia ramane limpede.

Punem boabele spalate in cele 500 ml apa si dam la fiert pana se absoarbe toata. In alt vas punem laptele, sarea, zaharul, batonul de scortisoara si coaja de lamaie si dam la fiert. Cand incepe sa faca spuma, se inchide ochiul, se scoate batonul de scortisoara, se arunca.

Laptele fiert se pune peste quinoa, se da din nou la fiert, se adauga stafidele (sau ce alte fructe folositi) se amesteca pana se ingroasa (aprox 5-7 min).

Spre sfarsit trebuie amestecat mai mult in compozitia de budinca pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Se ia de pe foc, se pune untul si se amesteca pana se topeste, apoi se adauga si esenta de vanilie.

Se pune la rece sau se aranjeaza in cupe sau forme si se da la rece. Se serveste cu frisca si sirop de capsuni, sau frisca si fructe proaspete sau simplu prafuit cu scortisoara... Un desert simplu si sanatos, tocmai bun pentru zilele de vara calduroase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
3
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Hamburger Delikat
Bucataras.RO

Hamburger Delikat

,,Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale,,         Am primit cu drag...

Hamburger Delikat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola