Quinoa Pudding (Budinca de Quinoa cu Stafide)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Quinoa Pudding (Budinca de Quinoa cu Stafide)

Ingrediente

  • 750-800 ml lapte
  • 60-70 g zahar (am pus ceva mai mult)
  • 1 baton de scortisoara
  • coaja de lamaie (dupa gust)
  • 150 g quinoa spalata foarte bine in 3-4 ape
  • 500 ml apa
  • 50-60 g stafide (poate sa fie curmale, cranberry uscate, smochine etc)
  • 30 g unt (eu am pus 50 g)
  • esenta de vanilie dupa gust
  • scortisoara pt decor (optional)
  • frisca pt decor (optional)
  • capsuni pentru decor (optional)
  • sare, un praf

Mod de preparare

Prima data se ia o strecuratoare in care se pune quinoa apoi se pune strecuratoarea intr-un vas mai mare si se adauga apa destul de multa incat sa se poate spala boabele (se pot folosi degetele sau o lingura de lemn).

Dupa ce am spalat prima data boabele vedem ca apa este tulbure. Substanta care se spala de pe boabele de quinoa se numeste rasina. mai exact ii spune SAPONIN care este destul de periculoasa daca o mancam. Aruncam apa tulbure, mai repetam operatia inca de 2-3 ori, pana apa in care facem operatia ramane limpede.

Punem boabele spalate in cele 500 ml apa si dam la fiert pana se absoarbe toata. In alt vas punem laptele, sarea, zaharul, batonul de scortisoara si coaja de lamaie si dam la fiert. Cand incepe sa faca spuma, se inchide ochiul, se scoate batonul de scortisoara, se arunca.

Laptele fiert se pune peste quinoa, se da din nou la fiert, se adauga stafidele (sau ce alte fructe folositi) se amesteca pana se ingroasa (aprox 5-7 min).

Spre sfarsit trebuie amestecat mai mult in compozitia de budinca pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Se ia de pe foc, se pune untul si se amesteca pana se topeste, apoi se adauga si esenta de vanilie.

Se pune la rece sau se aranjeaza in cupe sau forme si se da la rece. Se serveste cu frisca si sirop de capsuni, sau frisca si fructe proaspete sau simplu prafuit cu scortisoara... Un desert simplu si sanatos, tocmai bun pentru zilele de vara calduroase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Dulceata de caise
Bucataras.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice. In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!