Pumpkin Swirl Cheesecake (Cake cu Branza si Dovleac)

Complexitate
redusa
Pumpkin Swirl Cheesecake (Cake cu Branza si Dovleac)

Ingrediente

  • 2 pachete (8 oz fiecare) de cream cheese
  • 150 gr zahar
  • 1+1/2 lingurita extract de vanilie
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 3 linguri cu varf de pireu de dovleac
  • 2+1/4 linguri de faina (scuturata nu cu varf)
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1/4 lingurita de ginger (ghimbir)
  • 1/2 lingurita de nucsoara

Mod de preparare

Se pregatesc doua tavi de muffins cu chese de hartie, unse. Se preancalzeste cuptorul la 300 f (150C).Intr-un vas se bate cu mixerul cream chees-ul care a fost lasat inainte la temperatura camerei, pana devine pufos dupa care se adauga zahar, vanilie si sare si se mai bate putin, pana nu mai raman cocoloase.

Apoi se adauga cate un ou odata, se bate dupa fiecare dar numai pana la omogenizare nu mai mult pentru ca altfel muffins-urile noastre vor creste prea mult in cuptor si vor crapa. Dupa ce am terminat cu adaugarea ambelor oua, luam 1/4 din cantitatea rezultata si o amestecam cu dovleacul, faina, scortisoara, ghimbir si nucsoara, se amesteca cu lingura de lemn.

Crema alba se imparte in mod egal intre chesele pregatite, dupa care, din crema cu dovleac se pune in mod egal cate o cantitate deasupra cremei albe in fiecare chesa. Dupa ce am terminat operatia asta, luam o scobitoare sau un betisor de frigarui si, prin miscare de rotatie, facem suprafata muffins-urilor, marmorata.

Se introduc in cuptorul preancalzit si se coc aproximativ 15-18 minute sau pana cand mijlocul lor, daca miscam tava, abia tremuira. Muffins-urile se lasa in tava, se lasa la racorit, dupa care se pun la frigider pentru 6 ore sau peste noapte (cu tot cu tava).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Ciorba cu  mugur de vitel
Bucataras.RO

Ciorba cu mugur de vitel

    Nu am mai gatit pana acum mugur de vitel. Tot am vazut prin cartile de specialitate  retete, si vechi si...

Ciorba cu mugur de vitel
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!