Prajitura Kinder Bueno

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Prajitura Kinder Bueno

Ingrediente

  • Tava 18/25 cm
  • Blat :
  • 4 albuşuri
  • 25 g zahăr
  • 20g pesmet
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 25 g făină
  • 50 g nuci măcinate fin
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 4 gălbenuşuri
  • 40 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 25 g făină
  • 20 g praf de budincă de vanilie
  • 130 g unt la temperatura camerei
  • 1 lingură cacao
  • 1 plic zahăr Bourbon
  • În plus:
  • 1 pachet mic de biscuiţi Picnic
  • 200 + 100 g Nutella
  • cacao pentru pudrat
  • 1 plic de zahăr Bourbon

Mod de preparare

Blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, cu zahărul şi zahărul Bourbon. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, pesmetul şi nuca măcinată şi se amestecă uşor cu o spatulă. Se nivelează compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 180 grade fără ventilaţie timp de 20 de minute. Se scoate la răcorit, apoi se unge cu 200 g de Nutella şi se dă la congelator.

Crema : se mixează gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul Bourbon până obţinem o cremă. Făina şi praful de budincă se dizolvă în laptele rece, apoi se adaugă peste crema de gălbenuşuri şi se amestecă bine. Se pune compoziţia la foc mic să se îngroaşe. Se răcoreşe, apoi se adaugă lingură cu lingură în untul moale mixat puţin. Compoziţia se împarte în două. În jumătate se adaugă cacao, iar cealaltă rămâne galbenă.

Asamblare : pe blatul uns cu Nutella se întinde crema galbenă, se pune deasupra un strat de biscuiţi, apoi crema cu cacao. Se dă din nou la congelator pentru 15 minute, după care, peste crema de cacao se mai întinde un strat subţire de 100 g de Nutella.

Se dă la rece până a doua zi.

Înainte de servire se pudrează cu cacao.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide
Bucataras.RO

Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide

Asa-i ca va plac deserturile din aluat framantat ? Azi va aduc o reteta de melcisori , cuibi de viespi sau cum Ii se mai...

Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!