Pentru aceasta prajitura, vom separa ouale.
Batem cu mixerul albusurile, pana obtinem o spuma, apoi adaugam zaharul si 1 lingura zahar vanilat si amestecam pana cand spuma devine lucioasa si suficient de consistenta.
Este timpul sa adaugam untul (untul trebuie sa fie la temperatura camerei, ca sa fie moale si usor de amestecat cu celelalte ingrediente), cacaoa si amestecam cu mixerul. Adaugam cele 10 linguri (pline) cu nuca si cele 6 linguri cu faina. Praful de copt se dizolva in putina zeama de lamaie si se toarna peste compozitie, amestecand cu o lingura de jos in sus.
Asezam compozitia rezultata intr-o tava, pe hartie de copt, o coacem la cuptorul preincalzit 20 de minute la foc mediu.
In acest timp, ne vom ocupa de galbenusuri. Acestea se amesteca bine cu cele 6 linguri de zahar ramase, pana obtinem o crema. Cand se dizolva zaharul, crema devine alba.
Scoatem tava din cuptor, adaugam aceste galbenusuri, intinzand bine, apoi mai dam tava la cuptor pentru inca 20 de minute.
In total, tava poate sta la cuptor pana la 35-40 de minute.
Scoatem tava din cuptor si putem rade ciocolata peste prajitura. Obtinem cam 20-22 prajituri (chiar si mai multe, asta depinde de cum o taiem)
Se serveste rece.
Pofta Buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO cioba de fasale dreasa cu smantana, deasa, satioasa si foarte buna.
Ciorba ardeleneasca de fasole boabeIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii