Prajitura Vieneza

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura Vieneza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 linguri faina;
  • 6 oua - de la care folosim albusurile (iar galbenusurile pentru glazura) ;
  • 6 linguri zahar;
  • 10 linguri nuca macinata;
  • 2 linguri cacao;
  • 200 g unt nesarat;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 1 lingura praf de copt;
  • Putina zeama de lamaie;
  • Pentru stratul (glazura) de deasupra:
  • 6 linguri zahar;
  • Galbenusurile de la cele 6 oua;
  • Ciocolata neagra

Mod de preparare

Pentru aceasta prajitura, vom separa ouale.
Batem cu mixerul albusurile, pana obtinem o spuma, apoi adaugam zaharul si 1 lingura zahar vanilat si amestecam pana cand spuma devine lucioasa si suficient de consistenta.

Este timpul sa adaugam untul (untul trebuie sa fie la temperatura camerei, ca sa fie moale si usor de amestecat cu celelalte ingrediente), cacaoa si amestecam cu mixerul. Adaugam cele 10 linguri (pline) cu nuca si cele 6 linguri cu faina. Praful de copt se dizolva in putina zeama de lamaie si se toarna peste compozitie, amestecand cu o lingura de jos in sus.
Asezam compozitia rezultata intr-o tava, pe hartie de copt, o coacem la cuptorul preincalzit 20 de minute la foc mediu.

In acest timp, ne vom ocupa de galbenusuri. Acestea se amesteca bine cu cele 6 linguri de zahar ramase, pana obtinem o crema. Cand se dizolva zaharul, crema devine alba.
Scoatem tava din cuptor, adaugam aceste galbenusuri, intinzand bine, apoi mai dam tava la cuptor pentru inca 20 de minute.

In total, tava poate sta la cuptor pana la 35-40 de minute.

Scoatem tava din cuptor si putem rade ciocolata peste prajitura. Obtinem cam 20-22 prajituri (chiar si mai multe, asta depinde de cum o taiem)
Se serveste rece.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Ciorba ardeleneasca de fasole boabe
Bucataras.RO

Ciorba ardeleneasca de fasole boabe

O cioba de fasale dreasa cu smantana, deasa, satioasa si foarte buna.

Ciorba ardeleneasca de fasole boabe
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola