Prajitura Super Pufoasa cu Mere, Vanilie si Bezea

Complexitate
redusa
Prajitura Super Pufoasa cu Mere, Vanilie si Bezea

Ingrediente

  • -2 kg mere
  • -zeama de la 1 lamaie
  • -unt pentru tava / vas termorezistent
  • -3- 4 linguri zahar
  • -7 galbenusuri
  • -7 linguri zahar
  • -1 l lapte
  • -8- 9 linguri faina
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -100 g unt, optional
  • -7 albusuri
  • -1 pahar mic de zahar sau dupa gust

Mod de preparare

Taiati in felii subtiri sau rondele ori cubulete, merele curatate de coaja si casuta samburilor, apoi stropiti cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.

Transferati-le intr-o tava unsa cu unt (vas termorezistent), aranjati-le intr-un singur strat (pe cat posibil) si presarati uniform cele 3- 4 linguri de zahar.

Dati la cuptorul incins, pentru cca 10 min sau pana ce merele incep sa se inmoaie si sa se formeze un sirop.

Intre timp, frecati galbenusurile cu tot atatea linguri de zahar pana rezulta o crema spumoasa, albicioasa si zaharul este dizolvat.

Separat puneti laptele la fiert si turnati apoi, tot cate putin si in fir subtire, peste crema de galbenusuri, amestecand mereu.

Inglobati cu grija faina, ametecand energic pentru a nu se forma cocoloase si repuneti vasul pe foc mic.

Lasati sa fiarba lejer, pana se ingroasa crema, amestecand continuu.

La sfarsit adaugati esenta de vanilie si dati deoparte. Optional, puteti adauga unt, amestecand pana ce acesta este topit.

Turnati crema uniform peste merele caramelizate din tava.

Dati la cuptorul incins, pentru cca 34- 45 min, la 160 grade sau pana ce crema este ferma si / sau deasupra ei incepe sa iasa din siropul merelor.

Intre timp, bateti spuma tare albusurile impreuna cu zaharul (paharul mic sau dupa gust).

Puneti-le peste crema intarita si dati din nou la cuptor, pentru inca cca 10- 15 min, la 150 grade sau pana ce albusurile sunt intarite si incep sa se aureasca frumos.

Opriti focul si lasati tava in cuptor inca 20 min, apoi scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca complet.

Serviti feliata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Pilaf cu leurda
Bucataras.RO

Pilaf cu leurda

Am incercat intr-o doara, dar a iesit asa de bun incat de abia astept sa mai fac. Din cauza lui am pus si pentru "iarna" in...

Pilaf cu leurda
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!