Prajitura Ruseasca cu Portocale

Complexitate
redusa
Prajitura Ruseasca cu Portocale

Ingrediente

  • -3- 4 portocale bio
  • in functie de marime
  • -4 oua
  • - 2 + ¾ pahare faina
  • functie de consistenta obtinuta
  • -200 g unt moale + unt pentru tava
  • -200 g smantana
  • - 2 pahare zahar + zahar pentru tava
  • - 2 pahare apa
  • -1 pachet praf de copt
  • 1 pahar = 200 ml

Mod de preparare

Daca nu aveti portocale netratate, atunci tineti 15 min portocalele in apa calda, apoi frecati bine coaja cu o perie, sub jet de apa. Fierbeti un sirop din apa si 1 pahar zahar, timp de 10 min, intr-un vas descoperit.

Taiati rondele 2 portocale, cu grosimea de 3 mm, cu coaja cu tot, indepartati semintele, puneti-le in sirop si fierbeti acoperit, inca 15 min. Scoateti feliile de portocale, lasati la racit, apoi taiati-le cubulete. Faceti un piure din ele, adaugand si siropul ramas.

Separat, bateti ouale cu zaharul ramas (1 pahar) pana devin cremoase si isi dubleaza volumul (min 5 min).
Mixand in continuare, inglobati untul moale, smantana, piureul de portocale si la sfarsit faina cernuta impreuna cu praful de copt. Puneti la inceput doar 2 cani cu faina, apoi adaugati din faina ramasa (¾ pahar), daca este nevoie, pana obtineti o compozitie groasa, dar care poate fi turnata.

Ungeti o tava, inclusiv peretii, cu unt si tapetati cu zahar, iar pe fundul tavii, presarati zahar in cantitate mai mare.

Taiati rondele portocala ramasa (portocalele), indepartati samburii si asezati feliile, usor suprapuse, ca tiglele, pe fundul tavii (intr-un sir- daca folositi o tava mare de chec, sau pe 2 siruri- daca folositi o tava pentru prajituri).
Turnati aluatul si nivelati.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 35- 45 min, la 180 grade sau pana ce este coapta, trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenita.
Scoateti din cuptor, rasturnati imediat pe un gratar (cu portocalele caramelizate in sus) si lasati la racit.

Serviti feliata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Ciorba taraneasca de porc
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de porc

Scriind reteta, mi-am dat seama ca nu am facut poze la carne si nici nu prea se vede prin farfurie, dar trebuie sa ma credeti...

Ciorba taraneasca de porc
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!