Prajitura Ruseasca cu Branza de Vaci si Cacao

Complexitate
redusa
Prajitura Ruseasca cu Branza de Vaci si Cacao

Ingrediente

  • Aluat
  • -100 g unt
  • -1/3 pahar zahar
  • -1 fiola esenta de vanilie
  • -1 lingura cacao pudra
  • -1 ou
  • -cca 1 1/2 pahar faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • Umplutura
  • -1/2 pahar stafide sau alte fructe uscate/nuca, alune ori coaja rasa de lamaie etc
  • -30 g unt
  • -3 oua
  • -500 g branza de vaci
  • -2/3 pahar zahar
  • -1 fiola esenta de vanilie
  • -1 lingurita amidon
  • -1 praf de sare
  • pahar cu o capacitate de 250 ml

Mod de preparare

Aluat
Topiti untul si lasati sa se racoreasca putin.
Adaugati zaharul, esenta de vanilie, amestecati, puneti cacao si omogenizati bine sa nu ramana cocoloase.

Inglobati oul, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si framantati un aluat care nu se lipeste de mana. La nevoie adaugati inca 1- 2 linguri de faina.

Inveliti 1/3 din cantitatea de aluat in folie alimentara si dati la congelator pentru 15- 20 min, iar cantitatea ramasa intindeti-o in foaie, cel mai usor prin presare cu mana, intr-o tava (20 x 20 cm) tapetata cu hartie de copt.

Umplutura
Spalati stafidele si puneti la scurs.
Topiti untul si lasati sa se racoreasca.

Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile puneti-le la frigider pana vor fi intrebuintate, iar galbenusurile frecati-le putin cu o lingura de lemn. Dati deoparte.

Pasati branza de vaci, adaugati zaharul, esenta de vanilie si amestecati bine.

Puneti peste compozitia cu branza, intai galbenusurile, urmate de untul topit si racorit, stafidele scurse, amidonul, amestecand bine de fiecare data.

Inglobati albusurile batute spuma tare cu un praf de sare, amestecand usor, prin rasturnare, de
jos in sus, folosind o lingura de lemn.

Turnati peste blatul din tava si nivelati.

Radeti deasupra aluatul pus la congelator, pe razatoarea cu ochiuri mari.

Dati la cuptorul preancalzit pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce prajitura este coapta.

Scoateti din tava si lasati sa se racoreasca pe un gratar.

Serviti portionata.
Este o prajitura aspectuoasa, savuroasa si fina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Ciorba ardeleneasca de fasole boabe
Bucataras.RO

Ciorba ardeleneasca de fasole boabe

O cioba de fasale dreasa cu smantana, deasa, satioasa si foarte buna.

Ciorba ardeleneasca de fasole boabe
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola