Prajitura rasturnata cu mere

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura rasturnata cu mere

Ingrediente

  • 800 gr mere razuite
  • 50 gr unt
  • zahar (2-3 linguri )
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 50 gr stafide
  • esenta rom
  • 3 oua
  • 2 linguri apa
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita cacao
  • 1/2 plic parf de copt
  • 200 ml smantana de frisca +2 linguri zahar+coaja razuita de la o lamaie
  • Extra:
  • 30 gr unt

Mod de preparare

La aceasta reteta, eu am folosit mere razuite in toamna si puse la pastrat in congelator. In punga am avut 800 gr de mere . Daca folositi mere proaspete, cumparati 1 kg de mere, de preferinta acrisoare pe care sa le curatati de coaja si de samburi. Se dau pe razatoarea mare.

Intr-un vas pe foc, punem untul, merele, zaharul si scortisoara si le calim pana cand se inmoaie usor si se reduce zeama (10 minute). Amestecam in mere, stafidele.
Le lasam la racit.

O forma de tarta cu diametru de 20 o ungem bine pe toata suprafata cu unt.

Merele calite si racite le punem in forma si le nivelam uniform.

Pt blat :
Ouale le batem impreuna cu zaharul si cu putina esenta de rom pana isi schimba culoarea. Adaugam apa, faina si praful de copt si omogenizam.
Turnam ¾ din compozitie peste mere, iar in compozitia ramasa, punem cacao si omogenizam din nou.
Turnam peste blatul galben si dam forma la cuptor, pentru 15-20 minute, la 180 grade C.

Lasam prajitura la racit putin si o rasturnam pe un platou sau pe un gratar. Trebuie sa se raceasca foarte bine, inainte sa intindem frisca peste ea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Ciorba de loboda acrita cu bors
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva
Bucataras.RO

Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva

Imi plac migdalele la nebunie...mananc zilnic cativa samburi de migdale si nu cred ca ma satur vreodata de ei. Ideea...

Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!