Prajitura ,,Mura`

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura ,,Mura`

Ingrediente

  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 6 linguri rase de faina
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • crema;200 ml frisca lichida
  • 2 linguri cu smantana
  • 200 ml sirop de mure
  • 250 g mure scurse de sirop
  • un plic(10g)de gelatina
  • spuma de mure;
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 ml sirop de mure

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea tare
Galbenusurile se freaca cu untul moale,la temperatura camerei apoi se incorporeaza in bezea,se adauga faina in ploaiesi se da la copt in tava tapetata cu hartie pentru copt,20 minute la foc potrivit.
Se scoate blatul de pe hartie,se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua jumatatti'
Intr-o tava se aseaza o forma patrata cu margini reglabile in care se aseaza prima jumatate de blat
Se pun 250 g mure la fiert cu o cana de zahar si 50 ml apa rece.Se lasa sa clocoteasca la foc mic cca 30 de minute apoi,se scurge prin sita siropul de fructe apoi se lasa sa se raceasca
Pentru crema se mixeaza frisca pana se intareste bine,se toarna siropul in fir subtire apoiincorporam tot in fir subtire si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Se toarna crema peste blatul din forma se presara deasupra murele scurse de sirop apoi se aseaza deasupra cealalta jumatate de blat,se preseaza usor cu mana si se da la rece cel putin 2 ore,de preferat este de seara pana a 2 zi,apoi se taie dupa forma dorita.Se decoreaza fiecare bucata cu frisca mixata si intarita in care am adaugat siropul de mure ,in fir subtire si fructe proaspete.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Branza tofu la grill, cu legume la aburi
Bucataras.RO

Branza tofu la grill, cu legume la aburi

Apărută încă din anul 100 d. Hristos, brânza tofu a fost apreciată și consumată mai ales în Orient....

Branza tofu la grill, cu legume la aburi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!