Prajitura multicolorata cu Fructe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura multicolorata cu Fructe

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • umplutura rosie;
  • piure din 500 g capsuni coapte + un plic de geletina (10 g) umplutura galbena;
  • piure din pulpa de mandarine (500 g mandarine) +un plic gelatina
  • umplutura verde;
  • piure din 4-5 kiwi mari si coapte + 2 plicuri de tort-gelle

Mod de preparare

1. Se prepara blaturile separat in 2 tavi, mixand albusurile cu un praf de sare si zaharul, galbenusurile frecate cu uleiul se adauga peste albusuri, se dauga si coaja rasa apoi faina. Se Coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt cate 20 min. La foc potrivit. Se desprind blaturile de pe hartie si apoi se taie fiecare in cate 2 jumatati egale
2. Se dau la blender capsunile coapte, spalate si zvantate apoi piureul obtinut se amesteca cu un plic de 10g gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.
La fel se procedeaza si cu piureul din pulpa de mandarina.
Intr-o tavita mai inalta si de dimensiunea blaturilor asezam primul blat apoi turnam piureul de capsuni, acoperim cu al 2 lea blat, presand usor cu mana, turnam piureul din mandarine, acoperim cu al 3 lea blat. Deasupra turnam piureul de kiwi pe care l-am dat intr-un clocot, pe foc, amestecat cu praful de tort gelle. Lasam la rece 2 ore apoi portionam si decoram cu fructe.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Ciorba de loboda acrita cu bors
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Desert tort Seherezada cu fructe de padure
Bucataras.RO

Desert tort Seherezada cu fructe de padure

Eduard, Zmeul mijlociu a vrut, de fapt a fost provocat sa prepare un desert si a ajuns la aceasta reteta  Cunoscand-o...

Desert tort Seherezada cu fructe de padure
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!