Prajitura Jupy Jupy

Complexitate
redusa
Prajitura Jupy Jupy

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri de zahar
  • 4 linguri apa
  • dulceata de caise/visine
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 200g nuca macinata
  • Sirop:
  • 250 ml apa
  • Cateva linguri de zahar
  • esenta de rom

Mod de preparare

Galbenusurile se freca cu 12 linguri de zahar si adaugam pe rind 4 linguri de apa

Albusurile se bat spuma si se amesteca cu galbenusurile incet, sa nu se sparga albusurile.

Adaugam 12 linguri de faina si punem compozitia intr-o tava cu hirtie pergament si dam la cuptor aprox 25 min.

Incercam blatul cu o scobitoare, cind scobitoarea iese curata gata si blatul.

Dupa ce s-a racit blatul il taiem in jumatate aprox, se poate lasa partea de jos putin mai groasa de fapt.

Jumatatea de deasupra se rupe bucatele se isiropeaza cu un sirop pe care il facem din 250 apa citeva linguri de zahar, iar la sfirsit punem o esenta de rom sau chiar rom daca praji e consumata doar de adulti. Se lasa putin siropul la racit si se pune peste blatul farimitat cam jumatate din sirop, cu cealalta jumatate de sirop insiropam blatul ramas intreg.

Crema
200 g unt se freaca cu 150 zahar praf, cind untul este spumat se adauga 200 g nuca macinata.
Untul cu nuca se amesteca cu blatul rupt bucatele si isiropat (eu am mai adaugat in crema putin liquor de cafea.

Crema o punem peste blatul ramas intreg si insiropat, peste care punem gem dupa preferinte. Eu pe jumatate de blat am uns gem de caise pe cealalta jumatate de visine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Melci cu nuca
Bucataras.RO

Melci cu nuca

Ma laud de nu stiu cand ca fac o baclava. Buuuun. Scot pachetul de foi din congelator si il las la dezghetat. Cand il desfac...

Melci cu nuca
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola