1. Se prepara blatul mixand la viteza mare albusurile cu un praf de sare, cu coaja rasa de lamaie si apoi cu zaharul pana se intareste, apoi incorporam galbenusurile frecate cu uleiul si la urma se incorporeaza faina. Se coace blatul timp de 20 minute, la foc potrivit in cuptorul preincalzit, intr-o tava in care am pus hartie pentru copt. Dupa ce s-a copt, se desface blatul de hartie si se taie pe jumatatate, in 2 bucati egale ca dimensiuni.
2. Cireselor spalate li se indeparteaza samburii apoi se fierb 15 minute la foc domol cu cca. 200 g zahar un pharel de apa (cca. 100 ml). Dupa ce au fiert se strecoara fructele de sirop.
3. Crema se prepara amestecand bine smantana cu branzica de vaci, cu zaharul vanilat si zaharul pudra apoi se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece apoi topita la bain marie.
Se monteaza prajitura intr-o forma de dimensiunea blaturilor sau ne ajutam de o forma reglabila asezand primul blat apoi se toarna crema de branza, se presara deasupra, pe toata suprafata ciresele scurse bine de sirop, se vine cu a 2 a bucata de blat deasupra, se insiropeaza usor cu sirop de cirese. Se toarna deasupra jeleul preparat din siropul ramas de la ciresele fierte amestecat si fiert cu tort-gelee-ul. Inainte de a turna jeleul cald se monteaza deasupra prajiturii cirese cu codita, ai caror samburi au fost indepartati. Se da la rece cel putin 2-3 ore apoi se taie in forma dorita
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorA zis cineva pizza? Hop si eu! Mie doar sa imi zica cineva de pizza, ca imediat ma pun pe treaba! Ne place foarte, foarte...
Pizza cu chorizoIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii