Prajitura "gelee-cherry"

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura "gelee-cherry"

Ingrediente

  • blat;
  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cu ulei
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • crema;
  • 400 ml smantana
  • 250 g branza de vaci
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un pliculet gelatina
  • 200 g zahar pudra
  • 400 g cirese coapte
  • jeleul;
  • 400 ml sirop de cirese
  • 2 pliculete de tort-gelee

Mod de preparare

1. Se prepara blatul mixand la viteza mare albusurile cu un praf de sare, cu coaja rasa de lamaie si apoi cu zaharul pana se intareste, apoi incorporam galbenusurile frecate cu uleiul si la urma se incorporeaza faina. Se coace blatul timp de 20 minute, la foc potrivit in cuptorul preincalzit, intr-o tava in care am pus hartie pentru copt. Dupa ce s-a copt, se desface blatul de hartie si se taie pe jumatatate, in 2 bucati egale ca dimensiuni.
2. Cireselor spalate li se indeparteaza samburii apoi se fierb 15 minute la foc domol cu cca. 200 g zahar un pharel de apa (cca. 100 ml). Dupa ce au fiert se strecoara fructele de sirop.
3. Crema se prepara amestecand bine smantana cu branzica de vaci, cu zaharul vanilat si zaharul pudra apoi se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece apoi topita la bain marie.
Se monteaza prajitura intr-o forma de dimensiunea blaturilor sau ne ajutam de o forma reglabila asezand primul blat apoi se toarna crema de branza, se presara deasupra, pe toata suprafata ciresele scurse bine de sirop, se vine cu a 2 a bucata de blat deasupra, se insiropeaza usor cu sirop de cirese. Se toarna deasupra jeleul preparat din siropul ramas de la ciresele fierte amestecat si fiert cu tort-gelee-ul. Inainte de a turna jeleul cald se monteaza deasupra prajiturii cirese cu codita, ai caror samburi au fost indepartati. Se da la rece cel putin 2-3 ore apoi se taie in forma dorita
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Pizza cu chorizo
Bucataras.RO

Pizza cu chorizo

A zis cineva pizza? Hop si eu! Mie doar sa imi zica cineva de pizza, ca imediat ma pun pe treaba! Ne place foarte, foarte...

Pizza cu chorizo
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!