Prajitura Fina cu Nuca de Cocos

Complexitate
medie
Prajitura Fina cu Nuca de Cocos

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 50 gr nuca de cocos
  • 3 ½ linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf de cutit sare
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 gr unt
  • 2 linguri nuca de cocos
  • Ingrediente glazura:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 1 1/2 linguri unt
  • Ingrediente pentru ornat :
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Preparare blat:
Albusurile se amesteca cu praful de sare cu ajutorul unui mixer sau tel, cand s-a format o spuma tare se adauga zaharul, zaharul vanilat si se amesteca in continuare pana ce acesta se dizolva.

Dupa ce s-a topit zaharul se adauga treptat faina, dar nu se mai amesteca cu mixerul ci cu o spatula de silicon sau lemn. Atentie: Se amesteca de sus in jos!!! Tot acum se adauga si nuca de cocos, amestecand tot de sus in jos.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava (eu am folosit o tava de 38x26 cm) tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit. Se lasa la foc potrivit pana ce trece de testul scobitoarei, dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca.

Preparare crema:
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pana ce amestecul se incorporeaza bine si zaharul se dizolva. Se adauga faina, dupa care laptele. Compozitia obtinuta se pune la fiert pe baie de aburi pana ce devine de consistenta unei budinci. Atentie: Se amesteca continuu in crema atata timp cat este pe baia de aburi!!!

Cand este gata se lasa sa se raceasca. Intre timp untul se amesteca bine cu mixerul pana devine cremos. Se adauga crema obtinuta pe aburi peste unt, se incorporeaza bine dupa care se adauga si nuca de cocos.

Crema obtinuta se pune peste foaia racita.

Preparare glazura:
Ciocolata se rupe cubulete si se topeste pe baia de aburi, amestecand continuu. Cand s-a topit se adauga untul si se amesteca bine. Daca mai este necesar se mai pune pe baia de aburi!

Glazura se pune peste crema, dar trebuie intinsa repede si cu grija cu ajutorul unui cutit, deoarece se intareste foarte repede.

Deasupra se presara fulgi de nuca de cocos.
Se pune la rece pentru aproximativ doua ore si se taie cu un cutit umezit putin in apa calda, deoarece glazura este mai tare si se poate sfarama.

Se portioneaza in bucatele potrivite.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Ciorba cu  mugur de vitel
Bucataras.RO

Ciorba cu mugur de vitel

    Nu am mai gatit pana acum mugur de vitel. Tot am vazut prin cartile de specialitate  retete, si vechi si...

Ciorba cu mugur de vitel
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!