Prajitura `dintele Negresei`

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura `dintele Negresei`

Ingrediente

  • Pentru primul strat (pentru blat):
  • - 250 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele si suplimentar unt pentru tapetarea tavii
  • - 200 g zahar extrafin
  • - 4 galbenusuri
  • - 250 g faina 000 proaspat cernuta
  • - 2 linguri cu cacao proaspat cernuta
  • - 100 ml lapte
  • - un praf de bicarbonat (cat cuprindeti intre doua degete)
  • Pentru al doilea strat:
  • - 4 albusuri
  • - 240 g zahar extrafin
  • Pentru glazura:
  • - 150 g zahar extrafin
  • - 3 - 6 linguri cu apa
  • - 2 - 3 linguri cu cacao (dupa preferinta)
  • - 1/2 lingurita cu unt

Mod de preparare

Pentru primul strat:
- Se pune untul intr-un bol si se mixeaza aproximativ 15-20 secunde.
- Se adauga zaharul si se mixeaza pana compozitia devine spumoasa.
- Se adauga treptat (unul cate unul) galbenusurile. Dupa fiecare galbenus se mixeaza compozitia la viteza mica (se adauga urmatorul galbenus numai dupa ce galbenusul adaugat anterior a fost complet incorporat in amestec).
- Se adauga intreaga cantitate de cacao si se mixeaza la viteza mica pana se obtine o compozitie omogena.
- Bicarbonatul se amesteca cu faina.
- Se adauga alternativ faina si laptele, mixandu-se compozitia pana la obtinerea unei compozitii omogene.
- Se unteaza o tava cu dimensiunile 33 cm x 22 cm x 6 cm si se tapeteazacu apoi cu hartie pentru copt.
- Se aseaza compozitia in tava si se niveleaza suprafata cu o spatula.
- Se coace aproximativ 30 min la foc mic (pana trece ”testul scobitorii).
- In perioada in care blatul se coace se pregateste al doilea strat.

Pentru al doilea strat:
- Se mixeaza foarte bine (la viteza mare de mixare) albusurile cu zaharul.
- Se pune compozitia in bain-marie si se amesteca timp de cateva minute cu telul.
- Se distribuie uniform cu o spatula pe suprafatat blatului copt in prealabil.
- Se pune tava in in cuptor (timp de aproximativ 5 - 10 minute, la foc minim).
- Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Pentru glazura:
- Se pun intr-o oala 2-3 linguri cu cacao (dupa preferinta), zaharul si 3 linguri de apa. Daca este necesar se adauga apa suplimentar (cate o lingura sau 1/2 lingura cu apa).
- Se fierbe compozitia cateva minute la foc mic.
- Se ia vasul de pe foc si se adauga untul amestecand cu o lingura din lemn pana ce acesta se topeste si compozitia devine omogena.
- Se adauga glazura peste stratul de bezea niveland suprafata cu o spatula.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor

De ceva vreme am salvat in retete favorite aceast preparat al bucatarasului Costeo si m-am gandit ca ar fi timpul sa-l...

Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola