Prajitura Desteapta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Desteapta

Ingrediente

  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 l lapte
  • 1 pachet unt
  • esenta vanilie
  • coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Pentru inceput, topim untul si-l lasam la racit.
Separam ouale.
Galbenusurile se mixeaza cateva minute cu zaharul, pana cand obtinem o compozitie cremoasa, deschisa la culoare.
Adaugam untul topit si racit, omogenizam. Urmeaza laptele, treptat, coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Albusurile se bat spuma tare si se adauga lingura cu lingura in compozitia de galbenusuri. Amestecam usor, cu miscari largi, circulare. Adaugam si faina, in ploaie, treptat si o incorporam.
Aluatul il turnam intr-o tava inalta, tapetata cu hartie de copt, pe care o introducem in cuptor, preincalzit la 150-160 grade, unde va sta o ora sau pana cand se rumeneste frumos (aceasta prajitura se coace la foc mic).
Prajitura se lasa sa se raceasca in cuptor, apoi o transferam in frigider pentru minim 3-4 ore. De dorit ar fi sa o lasati peste noapte.
Se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza cu un cutit foarte bine ascutit.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline
Bucataras.RO

Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline

Am pregatit o mancare buna, buna pentru azi: piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline. Din categoria rapid de...

Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!