Prajitura cu Visine

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Visine

Ingrediente

  • - 3 oua
  • - 3 cani cu lapte (600 ml )
  • - 1 1/2 cani cu zahar (300gr )
  • - 1 cana ulei (am folosit de floarea-soarelui)
  • - sare (un varf de cutit)
  • - 2 lingurite bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet
  • - faina alba cat sa obtinem un aluat curgator (un pic mai gros decat smantana)
  • - 500 gr de visine fara samburi (puteti folosi orice fruct dupa preferinta si sezon, puteti adauga nuci, stafide, bucatele de ciocolata sau rahat)

Mod de preparare

Bun gasit!
Ieri dupa-amiaza vroiam sa lenevim si noi ca oamenii, mai ales ca vremea de afara nu ne-a dat de ales. Si deloc "surpinzator", primim un telefon prin care suntem anuntati ca vom avea o vizita (socrii mei). Si cum necum m-am vazut pusa in situatia sa pregatesc cate ceva rapid printre care si prajitura asta cu visine (in situatiile de genul asta incep cu desertul).

Am mixat rapid ouale cu sare si zahar, am adaugat alternativ laptele caldut si uleiul si faina proaspat cernuta pana am obtinut consistenta dorita. La final, am adaugat bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Am amestecat bine pentru ca bicarbonatul sa fie impanzit in toata compozitia.

Am turnat aluatul si am pus visinele intr-un strat uniform (daca sunt prea zemoase dati-le prin faina alba sau gris). Am copt-o aproximativ 35 de minute (coaceti dupa cum va cunoasteti cuptorul sau pana la testul cu scobitoarea).

Va doresc pofta buna!
Am folosit o tava de 30/20 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
Cand s-a racorit o taiati romburi sau cum va place. o serviti pudrata alaturi de un pahar de suc, lapte sau de ce va place.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Cheesecake cu pere
Bucataras.RO

Cheesecake cu pere

Nu stiu daca v-am mai zis cat de mult ador prajiturile cu branza. :)

Cheesecake cu pere
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!