Prajitura cu Suc de Portocale

Complexitate
redusa
Prajitura cu Suc de Portocale

Ingrediente

  • - 2 pahare faina
  • - 1 ½ pahar zahar tos
  • - 1/3 pahar ulei
  • - 3/4 pahar suc proaspat de portocale (din 7- 10 portocale)
  • -6- 7 oua
  • -3 lingurite praf de copt
  • -coaja rasa de la 1 portocala

Mod de preparare

Mixati foarte bine galbenusurile cu 1 pahar de zahar, pana ce acesta este dizolvat si obtineti o crema spumoasa ce si-a dublat volumul. Adaugati, alternand si in reprize, uleiul si sucul de lamaie, in aceasta ordine, mixand de fiecare data pana la omogenizarea completa, iar la sfarsit, coaja rasa de portocala.

Separat, cerneti faina impreuna cu praful de copt si inglobati-o in compozitia cu galbenusuri.
Separat, bateti spuma tare, albusurile cu restul de zahar, avand grija ca la sfarsit acesta sa fie dizolvat.
Amestecati cu grija cele doua compozitii, cu o paleta sau lingura de lemn, prin rasturnare, de jos in sus.
Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelati.

Dati la cuptorul incins, la foc moderat, circa 30- 40 min sau pana ce este coapta, frumos rumenita si trece testul cu scobitoarea. Lasati 5 min sa se racoreasca in tava scoasa din cuptor, apoi lasati la racit pe un gratar.

Serviti simpla sau presarata cu zahar pudra.
* Se masoara cu acelasi pahar. Eu am folosit unul cu o capacitate de 250 ml.
** Pentru cantitatile de mai sus folositi o tava mare si inalta deoarece prajitura creste foarte mult: 40 x 35 cm; inaltime minim 7 cm.

Este deosebit de aromata, cu gust puternic de portocala. Foarte pufoasa si aerate.
Nu necesita insiropare.
Se preteaza foarte bine ca blat pentru prajituri cu crema / e, sau de tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Paste cu hribi si sos alb
Bucataras.RO

Paste cu hribi si sos alb

Sotului meu pot sa ii dau zilnic hribi, pentru ca ii plac enorm si asa sigur nu ar mai manca nici carne. Zilele acestea am...

Paste cu hribi si sos alb
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!