Prajitura cu Sana si Budinca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Sana si Budinca

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1/2 ceasca ulei
  • o ceasca sana
  • o ceasca zahar
  • un praf de sare
  • o lingurita bicarbonat stins intr-o lingurita otet
  • 3 cesti si jumatate faina
  • 2 linguri cacaua
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingurita esenta de rom
  • Pentru insiropat:
  • 10 ml rom
  • 300 ml apa
  • un plic zahar vanilat
  • zahar dupa gust
  • Pentru crema:
  • 2 plicuri budinca de lamaie
  • 6 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 800 ml lapte
  • 100 gr nuca de cocos

Mod de preparare

Blat:
Ouale se bat cu sarea si zaharul, dupa care se adauga uleiul ca la maioneza, iar apoi sana. Se pune bicarbonatul stins in otet, dupa care se adauga faina. Compozitia obtinuta se imparte in doua parti egale. In una din cele doua compozitii se pune zaharul vanilat, iar in cealalta cacaua si romul.

Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina, dupa care se pune aluatul alb, urmat bineinteles de cel cu cacaua. Aluatul cu cacaua se pune in forma unui cerc si se amesteca usor cu o furculita pentru a da un aspect marmorat. Se da la cuptor la foc potrivit, pana trece testul scobitoarei, dupa care se lasa la racit.

Intre timp se prepara siropul.

Se pun toate ingredientele mentionate intr-un vas si se fierb, dupa care se lasa la racit.

Crema:
Budinca se prepara comform instructiunilor de pe pachet si se pune pe blatul racit si insiropat.

Atentie:Bundinca se pune calda! ! !

Peste budinca se pune nuca de cocos si se lasa sa stea la rece aproximativ o ora, doua.

Aceasta este o prajitura simpla si usor de facut, care cu siguranta o sa va placa.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert bomboane Brigadeiro
Bucataras.RO

Desert bomboane Brigadeiro

Desert bomboane Brigadeiro
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola