Tulpinile de rabarbar se spala si se curata de coaja, apoi se taie in bucatele potrivite. Acestea se pun intr-un castron cu cele 200 de gr. zahar si se amesteca bine. Se separa ouale in felul urmator: 6 albusuri intr-un vas, toate galbenusurile in alt vas si 4 albusuri in alt vas.
Cele 6 albusuri se bat spuma cu un varf de cutit sare, 3 linguri de zahar si zaharul vanilat, pana se intaresc. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar si se adauga peste albusurile spuma, amestecand incet, de jos in sus. Treptat, se adauga si faina amestecata cu praful de copt, continuand amestecatul de jos in sus.
Ungem o tava cu unt, dupa care turnam compozitia obtinuta. Bucatelele de rabarbar le tavalim prin faina si le asezam uniform pe deasupra. Tava se introduce in cuptorul incins si se lasa pana ce blatul capata o culoare frumoasa, aurie.
Cele patru albusuri ramase se bat bine (spuma tare) cu 4 linguri de zahar si se intind peste blatul fierbinte.
Se baga tava la cuptor, iar dupa 15 minute aceasta se scoate. Albusurile trebuie sa prinda culoare maronie.
Se lasa sa se racoreasca si se taie bucati potrivite.
Pofta buna!!!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorInitial am vrut sa fac chiftelute cu pilaf, dar pe parcurs le-am transformat si au iesit tare bune asa. De la un timp gatesc...
Chiftelute cu miez de orez si sos albIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii