Prajitura cu Prune si Crema de Smantana

Complexitate
redusa
Prajitura cu Prune si Crema de Smantana

Ingrediente

  • Aluat:
  • -100 g faina
  • -50 g amidon
  • -50 g zahar
  • -1 ou
  • -75 g unt rece
  • -2 linguri pesmet sau biscuiti macinati
  • Umplutura:
  • -250 g smantana grasa si groasa
  • -100 g zahar
  • -2 oua
  • -2 linguri amidon sau praf de budinca de vanilie
  • -2 linguri lichior de prune sau tuica (rom sau esenta de rom)
  • -prune fara samburi
  • -scortisoara pudra
  • -zahar daca prunele sunt mai acrisoare
  • -1 praf de sare

Mod de preparare

Injumatatiti prunele fara samburi si presarati-le cu scortisoara si eventual cu zahar daca sunt mai acrisoare.

Aluat:
Amestecati repede doar cat sa se omogenizeze, untul rece taiat bucatele cu faina, adaugati oul, apoi restul ingredientelor, fara sa framantati.
Daca aluatul nu se leaga puteti adauga 1-2 linguri apa rece.
Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Tapetati tava cu hartie de copt.
Intindeti o foaie de aluat pe masa infainata si captusiti cu ea o forma rotunda cu pereti detasabili (26-28 cm), inclusiv peretii laterali.
Presarati aluatul, inainte de a pune prunele, cu pesmet sau biscuiti macinati.

Umplutura:
Repartizati uniform jumatatile de prune foarte bine scurse.
Separat, frecati spuma galbenusurile cu zahar, apoi adaugati smantana, amidonul sau praful de budinca, lichiorul si omogenizati.
Inglobati albusurile batute spuma tare cu 1 praf de sare si turnati peste prune.
Dati la cuptorul preancalzit circa 45 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt, iar crema de smantana capata fermitate si se aureste.
Lasati sa se raceasca complet, apoi feliati.

Prajitura se poate face cu orice fel de fruct care sa nu aiba / lase multa zeama.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Tort Diplomat
Bucataras.RO

Tort Diplomat

Un desert de duminica usor si savuros !:)

Tort Diplomat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola