Prajitura cu Prune

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Prune

Ingrediente

  • Pentru o tava medie, din care se pot taia aprox 16-20 buc Avem nevoie de:
  • -600 g prune (eu am avut prune bistrite, fara samburi
  • puse la congelator, special pentru prajitura, pe care le-am decongelat, pus la scurs, desfacute in jumatati si apoi trecute prin faina)
  • -400 g faina
  • -4 oua
  • -250 g zahar
  • -1-2 plicuri zahar vanilat
  • -5 linguri ulei
  • -150 g iaurt
  • -2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • -faina alba pentru prune
  • -zahar praf

Mod de preparare

Ouale se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste tot zaharul si se obtine o crema groasa ca o smantana.

Se adauga cate putin ulei si iaurt, coaja rasa de lamaie si in ploaie, faina cernuta.

Se amesteca usor, de jos in sus, si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt

Deasupra se aseaza uniform prunele (trecute prin faina).
Se da la cuptorul incins, la foc potrivit, 30-40 min. sau pana este coapta si rumenita frumos.

Dupa ce s-a racit putin se pudreaza cu zahar praf.

Se lasa sa se raceasca, apoi se poate taia si servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Vinete umplute
Bucataras.RO

Vinete umplute

  De cum am zarit la piata , micile vinete ca niste butelcute , m-am indragostit de ele :D . Le-am si vazut umplute la...

Vinete umplute
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!