Prajitura cu Piersici in Aluat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Piersici in Aluat

Ingrediente

  • Pentru o tava de 24 cm diametru:
  • 200 gr de zahar tos (vezi nota 1)
  • 3 oua (vezi nota 2)
  • 110 gr faina de prajituri
  • 125 gr unt topit
  • cremos
  • 1 lingura cu praf de copt
  • 4 piersici parfumate dar nu foarte moi
  • sa le puteti taia cuburi cu un cutit
  • 1/2 pahar de lapte apare in reteta originala
  • dar eu nu l-am pus caci aluatul meu era oricum moale
  • l-am varsat in tava fara probleme

Mod de preparare

Nota 1: Mie imi plac prajiturile dulci, deci dupa gustul meu 200 gr zahar sunt perfecte insa fiecare face ce si cum vrea, puteti pune mai putin zahar

Nota 2: In reteta originala zicea sa batem albusurile spuma eu nu am facut asa si a iesit oricum foarte bine, deci din nou fiecare face ce si cum vrea rezultatul se vede oricum in poze

Incepem prin a spala, usca si taia cuburi piersicile, cine vrea poate sa le curete de coaja, eu am lasat coaja, caci nu era foarte groasa.

Incalziti cuptorul la 180°c si tapetati o tava de 24 cm cu hirtie de copt (hirtia o umeziti sub jet de apa la chiuveta apoi o stoarceti bine in pumn, o intindeti si o neteziti bine in tava, se va intinde perfect chiar daca o sa faceti citeva cute dar nu trebuie sa o decupati cum se face in mod clasic).

Apoi mixati intr-un castron untul cu zaharul pina devine cremos apoi adaugam ouale (intregi cum am facut eu sau numai galbenusurile cum scria in reteta originala). Cind ati obtinut o crema spumoasa adaugati faina trecuta prin sita si amestecata cu praful de copt, amestecati bine si adaugati albusurile spuma (in caz ca ati ales varianta cu albusurile batute separat, eu nu).

Adaugati cuburile de piersici si amestecati cu o lingura compozitia pe care o varsati in tava tapetata cu hiortie de copt (dar se poate si numai in tava unsa cu putin unt si presarata cu faina sau cu biscuiti striviti sau cu pesmet).

Coaceti la 180°c, cel putin 30 minute, apoi verificati si cind e gata (faceti proba cu scobitoarea care trebuie sa iasa uscata, adica nu cu aluat crud lipit de ea) scoateti tava din cuptor, stingeti focul si lasati sa se raceasca..
E un aluat cremos, umed si seamana putin cu cel care are iaurt in compozitie.

Servita dimineata la micul dejun sau ca si desert alaturi de putina frisca, inghetata sau simpla ... se maninca cu lingurita sau furculita de desert pentru ca este usor cremoasa nu o puteti taia felii ca pe chec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Chec de Post
4
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Parteneri
Chiftele de Königsberg
Bucataras.RO

Chiftele de Königsberg

Este o reteta traditionala nemteasca. Se spune ca era mancarea preferata a filozofului Emanuel Kant.Reteta este luata de la...

Chiftele de Königsberg
Lasagna vegetariana
Culinar.RO

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe