Aceasta e prajitura preferata a familiei mele. Contine pandispan alb, pufos, bezea si crema de unt cu ness.
Se preincalzeste cuptorul.
Pandispanul:
Separam ouale. Batem cu mixerul albusurile cu un praf de sare, iar cand spuma devine consistenta, adaugam zaharul si zaharul vanilat, apoi rand pe rand, galbenusurile, uleiul, praful de copt si faina, amestecand continuu.
Se toarna compozitia intr-o tava in care am pus foaie de copt. Se da la cuptorul incins pentru aprox 10-15 minute, la foc mediu.
Bezeaua:
Se bat albusurile cu mixerul, iar cand spuma incepe sa se intareasca, se adauga zaharul si zeama de lamaie, amestecand continuu. Obtinem o bezea lucioasa, consistenta.
Se scoate tava din cuptor, se intinde cu grija bezeaua peste aluat cu ajutorul unui cutit, apoi se da inapoi la cuptor pentru inca 10-15 minute la foc mic.
Cand este gata, se lasa la racit.
Crema de unt:
Se amesteca un pic cu mixerul untul pana se deschide un pic la culoare, apoi se adauga zaharul, cacaua, nessul si cafeaua si mixam bine pana obtinem o crema matasoasa. Nu exagerati cu nessul, pentru ca tinde sa dea o amaraciune cremei. Eu consider ca o lingurita de ness si una de cafea sunt suficiente.
Asamblam:
Cand s-a racit pandispanul cu bezea, se intinde crema de unt, se pudreaza cu cacao si ness si se da la frigider. Se serveste rece.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/10/prajitura-cu-ness-5.html
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorNicio zi fara ciocolata... desi mi-ar placea nici o zi fara coaste... dar inca mai sper ca o sa fie concurs si cu coaste...
Briose cu ciocolata si coacaze rosiiCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii