Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta

Ingrediente

  • Blat
  • - 250 g biscuiți digestivi;
  • - 100 g unt (topit);
  • - 1 lingură zahăr pudră;
  • Mousse de mere;
  • - 5-6 mere mari;
  • - 1 linguriță scorțișoară măcinată;
  • - 2 linguri de zahăr;
  • - 1 linguriță de amidon;
  • Cremă ricotta
  • - 250 g ricotta;
  • - 200 ml smântână lichidă;
  • - 5 g gelatină granule;
  • - 150 ml nectar de mere verzi din comerț (Santal);
  • - 2 linguri de zahăr pudră;

Mod de preparare

Blat

- Mărunțiți biscuiții digestivi și amestecați cu zahărul;
- Topiți untul și adăugați peste biscuiți, amestecând bine;
- Pregătiți tava în care doriți să montați prăjitura și turnați amestecul, presand bine;

Mousse de mere

- Spălați și curățați merele de coajă, dați pe răzătoarea mică;
- Puneți merele la foc mic, împreună cu zahărul și scorțișoara;
- Lăsați pe foc aproximativ 20-30 de minute, să se pătrundă bine, amestecând des;
- Când merele sunt pătrunse, adăugați amidonul și mai lăsați pe foc 5 minute, amestecând;
- Apoi luați de pe foc, lăsați să se răcească puțin și apoi mixați cu mixerul la viteză mare, până devine spumos;
- După ce s-a răcit, adăugați peste blatul de biscuiți;

Cremă ricotta

- Bateți smântâna dulce cu zahărul până se întărește puțin;
- Separat, mixați ricotta cu 50 ml din nectarul de mere, pentru a căpăta culoare ușor verzuie, apoi adăugați smântâna bătută;
- Hidratați gelatina în nectarul de mere rămas, apoi dizolvați-o pe baie de aburi și, după ce a ajuns la temperatura camerei, adăugați-o în compoziție;
- Mixați până devine omogen, iar apoi adăugați peste stratul de mere al prăjiturii;
- Dați la rece pentru câteva ore;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Ciorba taraneasca de porc
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de porc

Scriind reteta, mi-am dat seama ca nu am facut poze la carne si nici nu prea se vede prin farfurie, dar trebuie sa ma credeti...

Ciorba taraneasca de porc
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!