Prajitura cu Mere si Crusta de Nuci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere si Crusta de Nuci

Ingrediente

  • Blat :
  • -200 g faina
  • -125 g branza de vaci
  • -125 g unt moale
  • -125 g zahar pudra
  • -1 plic praf de budinca de vanilie sau lamaie
  • -1 plic praf de copt
  • -1 praf de sare
  • -3 oua
  • -600 g mere
  • -1 lingurita zeama de lamaie
  • Crusta :
  • -75 g unt
  • -75 g faina
  • -75 g nuci macinate
  • -2 linguri zahar
  • -1 lingurita scortisoara
  • Pentru ornat si servit :
  • -frisca batuta cu zahar vanilat

Mod de preparare

Blat:
Decojiti merele, taiati-le cubulete si stropiti-le imediat cu zeama de lamaie sa nu se oxideze.

Incingeti cuptorul la 200 grade.

Bateti untul spuma cu zahar si sare. Inglobati pe rand ouale, apoi branza de vaci, urmata de faina cernuta cu praful de copt si praful de budinca. Adaugati merele cu zeama de lamaie cu tot si puneti aluatul intr-o forma rotunda de tort cu pereti detasabili (diametrul 26 cm), tapetata cu hartie de copt.

Crusta:
Topiti untul si lasati la racit. Amestecati faina cu nuca macinata, zaharul si scortisoara. Adaugati untul topit si omogenizati, apoi repartizati uniform acest aluat sfaramicios peste blatul din tava.
Dati la cuptorul incalzit, la foc potrivit, pentru 40-50 min sau pana ce este copt si frumos rumenit.

Scoateti din cuptor si tava si lasati la racit pe un gratar.
Ornati sau imbracati cu frisca batuta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Cornuri cu sos de fructe de padure
Bucataras.RO

Cornuri cu sos de fructe de padure

Aveam niste fructe de padure in congelator si aveam pofta sa fac ceva din ele.Trebuia sa prepar ceva de post, ma gandisem la...

Cornuri cu sos de fructe de padure
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!