Prajitura cu mere si crema de Budinca

Complexitate
redusa
Prajitura cu mere si crema de Budinca

Ingrediente

  • Blat :
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1,5 kg mere
  • stafide
  • esenta de rom
  • 100 gr zahar
  • Crema :
  • 500 ml lapte
  • 1 budinca
  • 6 linguri zahar
  • 2 oua
  • 125 gr rama

Mod de preparare

Se curata merele si se tau in 4 . Se pune intr-o cratita 100 gr zahar , o sticluta esenta de rom si se pun merele peste si se da la foc pana se inmoaie merele. Daca lasa multa zeama se arunca un pic de pe ele.

Tava se unge bine cu rama si se aseaza in el merele calite, peste care presaram din abundenta stafide. Din cele 7 oua se face un piscot. Galbenusul se freaca cu 7 ling.zahar spuma , albusul se bate bine ,se amesteca apoi usor se pune 7 linguri de faina si praful de copt stins cu lamaie si astfel piscotul obtinut il rasturnam peste merele din tava si dam tava la cuptor .

Cand piscotul este copt se scaote din cuptor si se rastoarna pe o tava continutul tavii , ramanand merele deasupra si piscotul dedesubt si se lasa sa raceasca bine .

Intre timp preparam crema ce va veni deasupra merelor .

Se pune intr-o craticioara praful de budinca, 3 linguri de zahar, si 500 ml lapte si il punem la fiert pana se ingroase. Albusurile de la cele 2 oua se bat spuma tare cu celelalte 3 linguri de zahar . Galbenusurile se adauga la budinca fierbinte ,la fel si albusul batut avand grija sa amestecam usor.

Se lasa la racit si apoi se adauga rama care a fost frecat spuma si se omogenizeaza bine si appoi crema se toarna peste blatul cu mere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Prajitura cu cirese si crema de vanilie
Bucataras.RO

Prajitura cu cirese si crema de vanilie

   Aceasta prajiturica am facut-o combinand cam ce aveam prin frigider. Ciresele trebuiau consumate asa ca m-am...

Prajitura cu cirese si crema de vanilie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola