Prajitura cu Mere Scufundate

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere Scufundate

Ingrediente

  • -200 g faina
  • -125 g zahar pudra
  • -125 g unt sau margarina la temperatura camerei
  • -3 oua
  • -2 lingurite praf de copt
  • -2 linguri lapte
  • -6-7 mere acrisoare
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -1 mana de stafide inmuiate in rom
  • -1 lingura migdale feliate
  • -1 pachet zahar vanilat
  • -1/2 lingurita scortisoara pudra
  • -1 praf de sare
  • Pentru ornat:
  • -gem de caise, putin incalzit sau miere de albine, dupa preferinta

Mod de preparare

Ungeti o tava de tarta cu unt si tapetati-o cu faina sau cu hartie de copt.

Taiati in jumatate merele curatate de coaja, indepartati casuta semintelor, avand grija ca jumatatile de mar sa ramana intregi.

Crestati-le in lung de cateva ori fara sa se desprinda feliile formate, apoi stropiti-le cu zeama de lamaie sa nu se oxideze.

Mixati untul (margarina) pana devine cremos, adaugati zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea si mixati in continuare sa obtineti o compozitie spumoasa.

Adaugati ouale pe rand, mixand dupa fiecare cate 1 min.

Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele si omogenizati bine.

Turnati aluatul in tava tapetata, nivelati si asezati jumatatile de mar crestate una langa alta, adancindu-le putin in aluat.

Presarati deasupra stafidele scurse, migdalele feliate si scortisoara pudra.

Dati la cuptorul preincalzit pentru 40- 45 min, la 175 grade sau pana ce prajitura este coapta si frumos rumenita.

Ungeti-o cu gem sau cu miere, imediat ce ati scos-o din cuptor, lasati sa se racoreasca in tava 5 min, apoi lasati la racit pe un gratar.

Se poate servi calduta sau rece, portionata in felii ca de tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Dulceata agrise si coacaze rosii
Bucataras.RO

Dulceata agrise si coacaze rosii

O bunatate acrisoara si gustoasa, pe placul Oanei. Ea adora toate chestiile acre, asa ca am zis sa ii fac doua, trei...

Dulceata agrise si coacaze rosii
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola