Prajitura cu Mere `Marina`

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere `Marina`

Ingrediente

  • Compozitia 1 (solida) :
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • Compozitia 2 (lichida) :
  • 2 oua (eu am pus 3)
  • 200 g smantana
  • 125 iaurt simplu
  • 100 g zahar (de trestie spune reteta, al meu nu stiu de ce era)
  • 1 kg mere curatate si feliate
  • 1-2 lingurite scortisoara (dupa gust)

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele din prima compozitie pana se obtine un amestec neomogen. Se pun 3/4 din aceasta compozitie intr-o tava cu fundul detasabil ce a fost unsa in prealabil cu unt si faina (eu am folosit si hartie de copt).

Se pun merele taiate felii, se pudreaza cu scortisoara (eu am facut asta in 2 etape: mere, scortisoara, mere, scortisoara). Si apoi se adauga ultimul sfert din compozitia solida. Se da la cuptor la 160 de grade timp de 25 de minute.

Intre timp se amesteca si ingredientele lichide. Se bat ouale cu zaharul pana acesta se topeste, apoi se adauga smantana si iaurtul.

Dupa cele 25 de minute se scot merele din cuptor, se toarna compozitia lichida peste ele si se dau iar la cuptor pentru 50 minute la 160 de grade.

Se poate servi calduta. Eu o prefer rece.
Din momentul in care am pus compozitia lichida, eu am pus o tava suplimentara sub tava prajiturii, ca sa ma asigur ca nu se arde pe fund. De asemenea, din cele 50 de minute tinute in cuptor in partea a doua, 40 de minute am tinut-o acoperita cu staniol, sa nu se arda.

Cred totusi ca e cuptorul meu ciudat, ca in reteta originala nu era nimic mentionat in legatura cu aceste masuri suplimentare.
Sursa retetei: Blogul La mia cucina_Bucataria mea

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa
Bucataras.RO

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

Cu gust bun și fără risipă alimentară: Bruschete cu carnea rămasă. Transformăm carnea rămasă într-un...

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola