Prajitura cu Mere Fara Gluten

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere Fara Gluten

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • 1/2 cana miere (~ 172 g)
  • 1/3 cana + 2 linguri unt (75 g + 28 g)
  • 1/2 cana piure de mere
  • 2 oua
  • 1 lingurita vanilie
  • 1/2 cana lapte de soia
  • 1 3/4 cana faina de orez brun (260 g) – eu am pus faina de orez alb
  • 1/2 cana amidon (70 g)
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 1/4 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 mere mari (in tava mea au intrat 2, 5 mere)
  • Piure de mere:
  • 1 mar

Mod de preparare

Pentru a face piureul de mere, am dat un mar pe razatoare si l-am pus pe foc, pana a scazut sucul (maxim 10-12 minute). Il puteti inlocui si cu gem de mere, insa va iesi un pic mai dulce prajitura.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.

Intr-un vas mare amestecati mierea de albine su 1/3 cana unt. Adaugati ouale si piureul de mere si amestecati din nou. Puneti vanilia si laptele de soia.

Intr-un vas separat amestecati faina si amidonul, 1 lingurita de scortisoara si sarea. Adaugati ingredientele uscate peste compozitia umeda si bateti pana se omogenizeaza.

Folositi o tava cu fundul detasabil, cu diametru de 20-25 cm (a mea are 24 cm). Acoperiti-o cu hartie de copt. Ungeti hartia cu unt si presarati putina faine de orez brun (eu am folosit faina de orez alb). Turnati aluatul in tava. Curatati merele si taiati-le felii si distribuiti-le ordonat de-a lungul perimetrului tavii.

Separat, combinati cele 2 linguri ramase de unt cu un sfert de lingura de scortisoara. Stropiti merele (eu le-am uns cu un penson) si coaceti timp de 30-35 de minute sau pana cand prajitura trece testul scobitorii.

e mai buna rece. Fiind facuta cu faina de orez, e sfaramicioasa cat e calda (nu exagerat, insa). e foarte consistenta, mult mai consistenta decat prajiturile cu faina de grau.

Se poate pudra cu zahar fin inainte de servire.

Valori nutritionale pentru o portie:
~202 calorii
~ 19 g grasimi
~7 g proteine
~34 g carbohidrati
~4 mg colesterol
~ 282 mg sodiu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Mancare de fasole verde cu maruntaie de pui
Bucataras.RO

Mancare de fasole verde cu maruntaie de pui

Am pornit de la a face orez cu maruntaie de pui, dar la final a rezultat fasole verde. Au taiat socri mei cativa pui la tara...

Mancare de fasole verde cu maruntaie de pui
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola