Prajitura cu Mere

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere

Ingrediente

  • Umplutura
  • -2 kg mere
  • -zeama de lamaie
  • -1 cubulet de unt / 2-3 linguri ulei
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -1-2 lingurite scortisoara pudra sau dupa gust
  • -2-3 linguri zahar sau dupa gust
  • in functie de cat de dulci sunt merele
  • Blat
  • -1 cana gris
  • -1 cana faina
  • -1 cana lapte praf
  • -1 cana zahar
  • -1 praf de sare
  • Altele
  • -1 pachet de unt
  • -zahar pudra
  • pentru ornat

Mod de preparare

Puneti untul in congelator.

Umplutura
Radeti merele, curatate de coaja si casuta samburilor, pe razatoarea cu ochiuri mari si stopiti cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.

Caliti merele in unt / ulei, doar cat sa se inmoaie putin, fara sa scadeti prea mult din zeama lasata.

Adaugati zaharul vanilat, scortisoara, zaharul (dupa gust), amestecati bine pana ce zaharul este topit si dati deoparte.

Blat
Amestecati grisul, faina, laptele praf, zaharul, sarea intr-un bol mare si omogenizati bine.

Intr-un vas termorezistent radeti ½ din untul scos de la congelator, incercand sa-l repartizati uniform.

Acoperiti cu 1/2 din amestecul cu gris, turnati merele si nivelati.

Presarati uniform restul de prafuri si radeti deasupra cealalta jumatate de unt.

Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 30- 35 min, la 180 grade sau pana ce prajitura este coapta si blatul format deasupra se aureste frumos.

Lasati la racit in vasul termorezistent.

Serviti portionat, presarat cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Supa de rosii
Bucataras.RO

Supa de rosii

Retete de vara Am preparat reteta lui Alex, tare buna a iesit. https://www.facebook.com/Bucataras/app/212104595551052/

Supa de rosii
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola