Prajitura cu Mere (10)

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere (10)

Ingrediente

  • Umplutura:
  • -10 mere rase
  • -100 g unt sau margarina
  • -zahar, dupa gust
  • -scortisoara pudra, dupa gust
  • -1 pachet (420g) biscuiti sfaramati- Petit Beurre
  • -nuca prajita, dupa gust, optional
  • Blat:
  • -5 oua
  • -5 linguri zahar pudra
  • -5 linguri faina sau 2 plicuri praf de budinca de vanilie (lamaie) sau 3 linguri faina + 2 linguri amidon
  • -1/2 pachet praf de copt

Mod de preparare

Ungeti o tava mare de aragaz cu un strat gros de unt (margarina) si presarati uniform biscuitii sfaramati, aproximativ de 1 deget inaltime.

Repartizati merele rase, usor stoarse, apoi presarati uniform zahar si scortisoara pudra, dupa gust.

Turnati blatul pe care-l faceti astfel: bateti spuma tare albusurile cu zaharul, adaugati pe rand galbenusurile sau mixati ouale intregi cu zaharul pana isi tripleaza volumul.

Adaugati la sfarsit faina cernuta impreuna cu praful de copt sau praful de budinca (faina + amidonul) si inglobati usor, prin rasturnare, de jos in sus, cu o paleta.
Presarati deasupra bucati de nuca prajita, optional.

Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana ce blatul este facut si frumos rumenit.

Lasati la racit in tava, cel mai bine, de pe o zi pe alta.

Serviti portionata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Budinca scotiana de scones cu unt si crema de oua
Bucataras.RO

Budinca scotiana de scones cu unt si crema de oua

Este o budinca traditionala scotiana cu scones, fructe uscate si crema de oua. E tare buna, simplu de facut si se mananca cat...

Budinca scotiana de scones cu unt si crema de oua
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!