Prajitura cu Inimi pe Lateral - Reteta si Tehnica Pregatirii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Inimi pe Lateral - Reteta si Tehnica Pregatirii

Ingrediente

  • Pentru inimile de pe marginea tortului:
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri cu iaurt
  • 3 linguri cu faina
  • 1 lingurita (nu cu virf) de praf de copt
  • 3 linguri urda (scursa bine)
  • Pentru umplutura:
  • 1 ou
  • 1 pahar cu iaurt
  • 1 pahar cu faina
  • 1/2 pahar cu cacao amara (fara zahar)
  • 1/4 pahar cu ulei (nu de masline)
  • 60 gr de zahar
  • 1/2 plic de praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • Ornare
  • 100 gr de smintina proaspata pentru frisca
  • 2-3 linguri de cacao amara (neindulcita)

Mod de preparare

Tava rotunda de tort (cea care se desface) de 24 cm diametru.

Pentru o tava de tort de 24 cm diametru insa era suficient un aluat din care sa decupam inimile facut doar cu 2 oua, din cel de 3 pe care l-am pregatit eu si il scriu mai jos mi-a ramas cam o treime nefolosit.

Incalzim cuptorul la 180°c.
Batem intr-un castron ouale cu uleiul, iaurtul si ricotta si se adauga faina amestecata cu praful de copt.

Cind compozitia e amestecata bine adeaugm in ea ceva ca sa ii dam culoarea dorita. Eu am pus o lingura cu concentrat de rosii (bulion la tub).

Intindem compozitia cu o lingura intr-o tava de 22*30 cm tapetata cu hirtie de copt si coacem la 180°c in cuptorul gata incalzit pina cind facind proba cu scobitoarea aceasta iese uscata (cca 15-20 min).

Scoatem tava si lasam sa se raceasca aluatul in timp ce pregatim cealalta compozitie

Pentru umplutura:
De fapt este Bilbolbul facut cu iaurt in care eu am pus totusi un ou ca sa fiu sigura. Data viitoare insa nu-l mai pun caci nu-si are rostul.

Am masurat cu un pahar de apa din bucatarie cu o capacitate de 250 ml.

Am amestecat ingredientele lichide si am adaugat cele solide amestecind mereu cu mixerul,

Asamblare si coacere finala

Se ia primul blat (cel colorat) si se taie (cu forma de biscuiti) din el formele dorite, in cazul meu inimioare.

In tava de tort am tapetat cu hirtie de copt si am asezat pe margini inimioarele in functie de cum doriti sa executati prajitura. Eu cind a fost gata am rasturnat-o pe platou deci am asezat inimioarele cu virful in sus pe marginea tavii. Asta pentru ca am avut in gind sa o ornez si deci fundul rezulta drept si perfect pentru ornat. Insa daca vreti sa serviti prajitura asa cum iese din tava eventual dor cu o glazura puteti pune inimioarela cu virful in jos.

Nota:
Ca sa stea lipite de peretii tavii trebuie sa udati hirtia de copt sau sa o ungeti cu putin ulei.

Pentru ca mi-au iesit multe inimioare, cum spuneam cantitatea de aluat e prea mare din 3 oua am pus inimioare si pe fundul tavii si deasupra.

Am varsat aluatul de cacao cu o lingura mai intii in spatele inimioarelor ca sa le fixez mai bine si apoi in centru.

Prajitura se coace in cuptorul incalzit la 180°c cca 35-40 minute sau mai exact pina cind facind proba cu scobitoarea aceasta iese uscata.

Cind este gata se scoate din forma si se lasa la racit pe un gratar, apoi daca ati hotarit sa o rasturnati si ornati sau nu este alegerea voastra personala.

Ornare:
100 gr de smintina proaspata pentru frisca batuta cu mixerul si pusa pe prajitura cu sacul de patiserie (sau ca mine cu o punga gaurita)
peste care presaratm 2-3 linguri de cacao amara (neindulcita)
Note:

1. Puteti colora inimile in rosu adaugind in locul concentratului o lingura de Alchermes http://en.wikipedia.org/wiki/Alchermes sau suc de sfecla rosie, pentru alte culori se pot folosi tot asa alte variante naturale.

2. Pentru o prajitura mai pretentioasa (cu unt, ciocolata) puteti folosi reteta de Torta tenerina in locul lui Bilbolbul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Prajituri cu branza si zmeura
Bucataras.RO

Prajituri cu branza si zmeura

Desi astazi este ziua lui Mos Nicolae, eu am pregatit ceva pentru Mos Craciun. Va invit la o praji tare buna, dulce-acrisoara.

Prajituri cu branza si zmeura
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola