Prajitura cu iaurt si caise

Portii
15
Timp pregatire
1 minute
Timp coacere
1220 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu iaurt si caise

Ingrediente

  • cca. 1 kg de caise tari, nu foarte coapte
  • 5 oua
  • 5 linguri de pesmet alb
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • esenta vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 plicuri de gelatina (2 x 10 g)
  • 500 g iaurt
  • 75 g zahar pudra
  • 1/2 cana de zahar

Mod de preparare

Se separa albusurile si se bat cu un praf de sare si apoi cu cele 5 linguri de zahar, pana se intaresc. Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi le incorporam in albusuri. Se adauga si esenta, apoi si pesmetul. Se amesteca bine si se lasa compozitia 5 minute sa se odihneasca dupa care se toarna in forma rotunda, tapetata cu hartie pentru copt. Se da la cuptor la temperatura potrivita cca. 20 de minute, pana se rumeneste frumos apoi se scoate din forma, se lasa sa se raceasca si se taie pe orizontala in 2 discuri egale.
Caisele spalate se taie in jumatati, se indeparteaza samburii, apoi se dau in 2-3 clocote in 250 de ml de apa fiarta cu jumatatea de cana de zahar. Se scot caisele oparite, se curata de pielita si se lasa sa se raceasca si sa se scurga intr-o strecuratoare.
Se mixeaza bine iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat, pana obtinem o compozitie pufoasa. Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie si se adauga in fir subtire in iaurt.
Se asaza un disc de blat in forma in care am copt blatul, apoi turnam jumatate din compozitia de iaurt, asezam deasupra si celalat disc, presam usor cu mana, apoi turnam iaurtul ramas si deasupra decoram cu jumatati de caise asezate cu scobitura in jos. Se da la rece cel putin 2 ore, apoi se desface forma si se trece prajitura pe platou.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Tort Savarina
Bucataras.RO

Tort Savarina

Motanel e de vina pentru deliciosenia asta dulce si pufoasa :)

Tort Savarina
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola