Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat si pesmetul (rezulta un aluat sfaramicios).
Se intinde compozitia cu dosul unei linguri intr-o tava tapetata cu o folie de celofan si se da la rece pana ce pregatim crema. Se bate frisca (se pun deoparte 3-4 linguri de frisca pentru ornat) si se amesteca cu iaurtul si zaharul.
Se hidrateaza gelatina in 7 linguri de apa si se pune pe foc, amestecand usor, pana la fierbere (atentie, a nu se fierbe), dupa care se amesteca cu 3 linguri din compozitia de iaurt, urmand a fi adaugata in toata crema. Se amesteca bine. Se scoate tava cu blatul de la frigider si se pune crema, intinzand-o umiform. Se da iar la frigider pentru 2-3 ore, dupa care se scoate prajitura din tava cu ajutorul foliei, se portioneaza si se orneaza cu frisca.
Pentru o tava de 30/25 cm.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorInitial am vrut sa fac chiftelute cu pilaf, dar pe parcurs le-am transformat si au iesit tare bune asa. De la un timp gatesc...
Chiftelute cu miez de orez si sos albIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii