Prajitura cu Iaurt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Iaurt

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 1 iaurt de 125 g (puteti folosi un iaurt natural sau un iaurt de fructe - eu am folosit iaurt de capsuni) Recipientul din plastic al iaurtului este considerat masura pentru ingredientele necesare acestui desert
  • - 1 masura ulei din floarea soarelui
  • - 2 masuri zahar tos
  • - 3 masuri faina alba proaspat cernuta
  • - 2 lingurite cu praf de copt
  • - 3 oua
  • Pentru glazura:
  • - 50 g unt
  • - 100 g cacao
  • - un praf de sare
  • - 80 ml lapte
  • - o lingurita si jumatate esenta de vanilie
  • - 350 g zahar pudra proaspat cernut

Mod de preparare

Pentru blat:
- Se amesteca faina proaspat cernuta cu praful de copt.
- Se incalzeste cuptorul la 180 grade c.
- Se mixeaza intr-un bol (la viteza mica) iaurtul, uleiul si zaharul.

- Se adauga ouale pe rand si se mizeaza compozitia in continuare.
- Se adauga faina treptat si se mixeaza pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt.

- Compozitia pregatita se pune in tava.
- Se coace in cuptorul preincalzit timp de 40 - 45 minute (dupa 35 minute se verifica blatul).
- Prajitura coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar. Daca nu doriti sa adaugati glazura de ciocolata, portionati prajitura dupa preferinte. Daca doriti puteti adauga glazura la suprafata desertului.

Pentru glazura:
- Se dizolva intr-o oala mica zaharul pudra si cacaoa in 80 de ml de apa, la foc mic, amestecand continuu cu o lingura din lemn.
- Se stinge focul si se adauga sarea, esenta de vanilie si laptele, amestecand usor pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Se topeste untul intr-un vas la foc mic.
- Compozitia pregatita anterior se adauga peste untul topit, amestecand pana dobandeste o consistenta cremoasa (daca este necesar, pentru a obtine o compozitie cat mai cremoasa, se pot adauga suplimentar 1-2 linguri cu lapte).

- Glazura obtinuta se intinde la suprafata desertului.
Tava pe care am folosit-o pentru coacerea blatului are dimensiunile 29 x 4 x 20 cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura
Bucataras.RO

Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura

 Un tort super delicios si foarte bun! Nu este dulce, greoi sau gretos. Un tort acrisor si lejer, numai bun pentru...

Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola