Prajitura cu Gris Insiropata

Complexitate
redusa
Prajitura cu Gris Insiropata

Ingrediente

  • Aluat:
  • o cana faina
  • o cana gris
  • o cana zahar
  • o cana nuca de cocos
  • o cana iaurt
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • o jumatate de plic praf de copt (5 gr )
  • 3 oua
  • 2 linguri margarina
  • Sirop:
  • 1 1/2 cani zahar
  • 2 cani apa
  • o lamaie mai micuta
  • Decor:
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri nuca de cocos

Mod de preparare

Cana pe care am folosit-o eu pentru dozarea ingredientelor a avut 250 ml. Se adauga ingredientele intr-un castron dupa care se mixeaza.

Ordinea acestora este: prima data iaurtul, dupa aceea faina, grisul, zaharul, nuca de cocos, zaharul vanilat, praful de copt, ouale si margarina. Toate aceste ingrediente se mixeaza bine pana ce cristalele de zahar se dizolva.

Cand compozitia este gata se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit. Aceasta va sta la cuptor, la foc potrivit, pana ce se rumeneste putin si trece testul scobitoarei. Cand este gata se scoate si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se pregateste siropul.

Apa si zaharul se pun intr-un vas si se fierb pe foc. La primul clocot se opreste focul si se adauga zeama de lamaie.

Cand s-a racit putin siropul, acesta se pune tot, uniform, peste blatul racit. Se lasa sa se insiropeze aprozimativ 30 de minute, dupa care se intinde mierea in strat fin pe toata suprafata prajiturii.
Deasupra se presara cu nuca de cocos.

Se pune la rece si se portioneaza in bucatele potrivite.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Pizza Calzone
Bucataras.RO

Pizza Calzone

Am vazut pe site acest gen de pizza si m-a incantat in special blatul unde se imbina malaiul cu faina.

Pizza Calzone
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola