Din ingredientele enumerate (mai putin gemul de mere) se framanta un aluat potrivit de tare. Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se tine la frigider minim doua ore, dupa care se imparte in patru portii egale din care se fac foi, ce se vor pune alternativ in tava (foaie-mere, foaie-mere) si se termina cu foaie.
Se presara zahar deasupra dupa care se da la cuptorul incalzit in prealabil si se tine 40-50 minute (se face testul cu scobitoarea). Prajitura se taie rece.
In loc de gem de mere se pot folosi cu succes și mere proaspete. Merele se spala, nu se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu dintii mari si se pun in tigaie la foc mic cu zahar dupa gust, un praf de scortisoara si se lasa sa scada sucul lasat de mere. cand nu se mai vede sirop in tigaie se iau de pe foc. Se lasa sa se raceasca pentru a putea fi folosite la prajitura.
Prajitura se coace in tava de 20 cm pe 30 cm.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCand am facut mini tartele cu pepene galben mi-a ramas crema asa ca m-am gandit sa fac cu un chec!a iesit super bun :x
Chec cu crema de pepene galbenCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii